ინგრედიენტები:

  • ხორბლის ფქვილი – 375 გ
  • მშრალი საფუარი – 7 გ
  • მარილი – 1 ჩ.კ.
  • შაქარი – 1 ჩ.კ.
  • წყალი – 250 მლ
  • ყველი – 200 გ
  • კვერცხის გული – 1 ც.
  • რძე – 1 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 200–220° C-მდე.
  2. დიდ თასში შეურიეთ 2 ჭიქა ფქვილი, გამაფხვიერებელი, საცხობი სოდა, მარილი და პილპილი.
  3. გახეხეთ ნაღების კარაქი ბლენდერით.
  4. შეურიეთ შრატსა და ყველს და დაამატეთ დიდ თასში.
  5. ხელებზე ოდნავ ფქვილი დაასხით და ცომი აურიეთ თასში.
  6. ცომი ხელზე არ უნდა დაიხაროს.
  7. თუ ის კიდევ იხრება, დაამატეთ 1/4 ჭიქა ფქვილი და კვლავ აურიეთ.
  8. ცომი მოათავსეთ ფქვილით გადაწურულ ზედაპირზე, გააკეთეთ გრძელი სქელი ძეხვის ფორმა და დანით მცირე ზომის ნაჭრებად დაჭერით.
  9. მიღებულ მასას მრგვალი ფორმა მიეცით და განათავსეთ იგი ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე.
  10. ფუნთუშებს წაუსვით მდნარი კარაქი.
  11. განათავსეთ ისინი ღუმელში და გამოაცხვეთ 18-20 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.