ინგრედიენტები:

  • ბრინჯი – 2 ჭიქა
  • ხორცი – 1 კგ
  • კარტოფილი – 3 ცალი.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ხახვი – 2 ც.
  • მცენარეული ზეთი – 0.25 ჭიქა
  • ზირა – 1 ჩ.კ.
  • ტომატის პასტა – 2 ს.კ.
  • ლობიო – 1 ჭიქა

მომზადების წესი:

  1. ხახვი გაასუფთავეთ, ზეთში შეწვით გაზქურაში ან ქვაბში.
  2. დაამატეთ ხორცი და ტომატის პასტა, მარილი და ზირა.
  3. ცოტა შეწვით, შემდეგ დაამატეთ წყალი და მოადუღეთ, სანამ არ მომზადდება. ღუმელში, ხორციდან გამომდინარე, 15-20 წუთი სჭირდება.
  4. კვლავ შეწვით მომზადებული ხორცი, სანამ ზეთი არ გამოჩნდება, დაამატეთ ჭიქა წყალი და დაასხით სოუსი ფართო ტაფაში, სადაც შემდეგ გამოვაცხოთ ფაფა.
  5. დაჭერით კარტოფილი და სტაფილო ნაწილებად.
  6. დაასხით წყალი სოუსში – თითო ჭიქა ბრინჯზე ორი ჭიქა, ჩვენს შემთხვევაში ოთხი ჭიქა, ხორცი, რომელიც ჩვენ ჯერ არ გამოვიყენეთ, გადადეთ.
  7. დავასხათ გარეცხილი ბრინჯი, ლობიო, სტაფილო და კარტოფილი. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ ზირა, მარილი, მაღალ სითბოზე ადუღებამდე.
  8. როდესაც ადუღდება, შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე. მოხარშეთ სახურავის ქვეშ, სანამ ყველა სითხე არ შეიწოვება.
  9. ზემოდან მოათავსეთ ხორცი. დახურეთ სახურავი პირსახოცით და დადგით დაბალ სითბოზე 25 წუთის განმავლობაში.