ინგრედიენტები:

  • ფაფის საფუარის ცომი – 1 ფურცელი
  • ფქვილი – 2 ს.კ.
  • მსხალი – 3-4 ცალი.
  • თაფლი – 2 ს.კ.
  • ბროწეულის თესლი – 1/4 ჭიქა
  • ნაყინი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე.
  2. გაწურული ცომი გადააფეთქეთ დაფქულ ზედაპირზე 0,5 სმ სისქემდე.
  3. გაჭერით 4 თანაბარ კვადრატში.
  4. ცომის ცალი გადაიტანეთ დაფარულ პერგამენტის საცხობ ფურცელზე.
  5. დატოვეთ 1 სმ თავისუფალი ადგილი, მოაყარეთ დაჭრილი მსხალი ცომის თითოეულ ნაჭერში.
  6. ჩამოაყალიბეთ თითების მხარეები.
  7. პატარა თასში აურიეთ თაფლი და წყალი, მსხლის ნაჭერი გაანაწილეთ.
  8. მოათავსეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ოდნავ გაცივდეს სანამ მსახურებამდე.