ინგრედიენტები:

  • ბადრიჯანი – 3 ცალი.
  • ყაბაყი – 3 ცალი.
  • პომიდორი – 5 ცალი.
  • ზარის წიწაკა – 5 ცალი.
  • ხახვი – 7 ცალი.
  • მცენარეული ზეთი – 50 მლ
  • კომბოსტო – 0,5 ცალი.
  • ხორცის ფარში – 1 კგ
  • ბრინჯი – 200 გ
  • მწვანილი – 1 თაიგული
  • ნიორი – 4 ცალი.
  • მარილი – გემოვნებით
  • სანელებლები – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ბადრიჯანი და ყაბაყი დაჭერით ნაჭრებით. ამოიღეთ ბირთვი თითოეული ნაჭერიდან კოვზით, ისე რომ ფინჯანი მიიღოთ.
  2. პომიდორებს გაჭერით ზედები, მაგრამ ბოლომდე არა, და ფრთხილად ამოიღეთ ბირთვი თესლით, პომიდვრის მთლიანობის დარღვევის გარეშე.
  3. ამოიღეთ თესლი წიწაკისგან. კომბოსტოს მოჭერით ნაკბენი.
  4. გაჭერით ხახვი ზემოდან და ქვემოდან, გაჭერით ისე, რომ რგოლების ბირთვი გამოჩნდეს და გააკეთეთ გვერდითი ჭრილობა შუაზე.
  5. გახეხეთ ხახვი და თავები მარილიან მდუღარე წყალში და მოხარშეთ 10-20 წუთის განმავლობაში.
  6. ამის შემდეგ, დადეთ საცვლებზე, გაწურეთ წყალში და გაასუფთავეთ ცალკეული ფოთლები.
  7. დაჭერით ხახვი ნახევარ რგოლებში. ხახვი, ყაბაყის ბირთვი, ბადრიჯანი და პომიდორი გავცალოთ მცენარეულ ზეთში.
  8. დაასხით ბოსტნეულის მარაგი და დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი.
  9. დაასხით გარეცხილი ბრინჯი და დაჭრილი ნიორი. დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი და გახეხილი პომიდორი.
  10. დაამატეთ წიწაკა და მარილი, დაამატეთ სანელებლები. ყველაფერი შეურიეთ ერთგვაროვან მასამდე.
  11. ბოსტნეულში დაასხით ფარში და გაავრცელეთ ფენებში თუჯში.
  12. მოხარშეთ მომზადებამდე საშუალო სიცხეზე.