ინგრედიენტები:

  • საიდას ფილე – 200 გრ
  • ფქვილი – 2 ს.კ.
  • კარაქი – 100 გ
  • მარილი, წიწაკა – გემოვნებით
  • ლიმონის წვენი – 50 მლ
  • ლიმნის ცედრა – 2 ს.კ.
  • შაქარი – 1 სუფრის კოვზი
  • კამა – რამდენიმე ტოტი

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 100 გრადუსამდე. ჩადეთ თევზი ყველა მხრიდან ფქვილში.
  2. გააცხელეთ ნახევარი კარაქი და შეწვით თევზის ფილე მასში 3 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს.
  3. დაამატეთ მარილი და წიწაკა. გადაიტანეთ თევზი კილიტაში და ჩადეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში.
  4. დარჩენილი ქარაქი მოათავსეთ პანში, სადაც თევზი იყო შემწვარი და ჩაშუშეთ.
  5. დაამატეთ ლიმონის წვენი და ცედრა. დაამატეთ მარილი, წიწაკა და შაქარი.
Comments