შემწვარი თევზი ლიმონის სოუსში
ინგრედიენტები:
- საიდას ფილე – 200 გრ
- ფქვილი – 2 ს.კ.
- კარაქი – 100 გ
- მარილი, წიწაკა – გემოვნებით
- ლიმონის წვენი – 50 მლ
- ლიმნის ცედრა – 2 ს.კ.
- შაქარი – 1 სუფრის კოვზი
- კამა – რამდენიმე ტოტი
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ ღუმელი 100 გრადუსამდე. ჩადეთ თევზი ყველა მხრიდან ფქვილში.
- გააცხელეთ ნახევარი კარაქი და შეწვით თევზის ფილე მასში 3 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს.
- დაამატეთ მარილი და წიწაკა. გადაიტანეთ თევზი კილიტაში და ჩადეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში.
- დარჩენილი ქარაქი მოათავსეთ პანში, სადაც თევზი იყო შემწვარი და ჩაშუშეთ.
- დაამატეთ ლიმონის წვენი და ცედრა. დაამატეთ მარილი, წიწაკა და შაქარი.
Comments