ინგრედიენტები:

  • მცენარეული ზეთი – 2 ს.კ.
  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • სოიოს სოუსი – 2 ს.კ. + 1/4 ჩ.კ.
  • ნიორი, დაჭრილი – 1 კბილი
  • ჯანჯაფილი, გახეხილი – 1 ჩ.კ.
  • მწვანე ხახვი, დაჭრილი – 1 თაიგული
  • ღორის ზოლები – 225 გ
  • სტაფილო, დაჭრილი თხელი ზოლებით – 2 ცალი.
  • გაყინული მწვანე ბარდა – 1/2 ჭიქა
  • მოხარშული ბრინჯი – 2 ჭიქა
  • ბრინჯის ძმარი – 2 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. ვოკში ან დიდ ტაფაში ზეთის 1 კოვზი გააცხელეთ.
  2. პატარა თასში, კვერცხი მსუბუქად სცემეთ 1/4 ჩაის კოვზი სოიოს სოუსით.
  3. კვერცხი დაამატეთ პანში და აურიეთ.
  4. მოხარშეთ ერთი წუთის განმავლობაში, შემდეგ ჩამოაყალიბეთ მისგან რულეტი სამზარეულოს სპატულის გამოყენებით.
  5. კვერცხები გადაიტანეთ თეფშზე და დაჭერით ნაჭრებად 1 სმ სიგანეში.
  6. ვოკში ჩაასხით 1 სუფრის კოვზი ზეთი.
  7. დაამატეთ ნიორი, ჯანჯაფილი და მწვანე ხახვის თეთრი ნაწილი.
  8. მოამზადეთ, მუდმივად აურიეთ, სანამ არომატს არ მიიღებთ, 30 წამის განმავლობაში.
  9. დაამატეთ ღორის ხორცი და შეწვით, ხორცი გაანადგურეთ ხის კოვზით, სანამ არ მომზადდება, დაახლოებით 3 წუთი.
  10. დაამატეთ სტაფილო, ბარდა და ბრინჯი; შეურიეთ.
  11. დაამატეთ მოხარშული კვერცხი, 2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი და ძმარი.
  12. მოამზადეთ, მუდმივად აურიეთ, დაახლოებით 2 წუთის განმავლობაში.