ინგრედიენტები:

  • ისპანახი – თაიგული
  • კარაქი – 20 გრ
  • დამარილებული ორაგული – 300 გრ
  • მყარი ყველი – 100 გ
  • კვერცხი – 3 ცალი.
  • რძე – 130 მლ
  • მცენარეული ზეთი – 80 მლ
  • ფქვილი – 150 გ
  • გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.
  • მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. განათავსეთ ისპანახი ცივ წყალში, შემდეგ ჩამოიბანეთ და გაამშრალეთ.
  2. დაჭერით ისპანახი და მოამზადეთ კარაქში დაახლოებით 4 წუთით.
  3. ცალკე ტაფაში მოაყარეთ ორაგულის ნაჭრები.
  4. სცემეთ კვერცხები რძით და მცენარეული ზეთით.
  5. დაამატეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი და გახეხეთ თხელი ცომი.
  6. შეუთავსეთ ისპანახი, ორაგული და გახეხილი ყველი ერთად.
  7. შეურიეთ ცომს და დაასხით ფორმაში, წინასწარ დაფარული პერგამენტით.
  8. ღვეზელი გამოაცხეთ ღუმელში 180 გრადუსის ტემპერატურაზე.