ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი – 500 გრ
  • ნაღები – 200 გრ
  • რძე – 100 გრ
  • ნიორი – 1 კბილი
  • ყველი – 50 გრ
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 180 ° C-მდე.
  2. განათავსეთ გახეხილი და წვრილად დაჭრილი კარტოფილი ცივ წყალში თასში.
  3. ჩამოიბანეთ და გაამშრალეთ ქაღალდის პირსახოცით.
  4. ნაღები, რძე და ნიორი მოათავსეთ დიდ საცხში და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  5. დაამატეთ კარტოფილი, დაფარეთ და გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ სანელებლები.
  6. გადაიტანეთ ცხიმიანი, სითბოს მდგრადი, ერთჯერადი ჩამოსხმის ფორმაში და გაწურეთ ყველით.
  7. გამოაცხვეთ 25 წუთი სანამ ოქროსფერი გახდება.
Comments