ინგრედიენტები:

  • ქათმის ბარკალი – 4 ცალი.
  • ლიმონი – 1/4 ც.
  • ხმელი რეღანი – 1 ჩ.კ.
  • ნიორი – 6 კბილი
  • მარილი – 1-1,5 ჩ.კ.
  • ზეითუნის ზეთი – 4 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. ჯერ ქათმის შევსება გააკეთეთ: დაჭყლეტეთ ნიორი და აურიეთ რეღანი, მარილი, წიწაკა, დაასხით ზეთი.
  2. გარეცხეთ, გაამშრალეთ ბარკლები და გაწურეთ ყველა მხრიდან ნაზავით.
  3. გააცალეთ ცომი თხელი ფენით და გადაიტანეთ ცხიმიან ტეფლონის ფორმაში.
  4. ქათმის ნაჭრები დაასხით ცომზე, მათ შორის ნაჭერი ლიმონი.
  5. ცომის კიდეებზე, გაწურეთ და გახეხეთ ზეთის ჯაგრისით.
  6. განათავსეთ გამოსაცხობად 45-50 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე ტემპერატურაზე.
  7. პროცესში, დაასხით წვენი, რომელიც გამოირჩევა ზემოდან.
  8. დატოვეთ ღუმელში.