ინგრედიენტები:

  • ცხვრის ხორცი – 1 კგ
  • სალა ან ცხიმი – 100-200 გ
  • ხახვი – 1 კგ
  • ნიორი – 1-2 თავი
  • ზარის წიწაკა – 1-2 ცალი.
  • მწვანილი – 1 თაიგული
  • დაფქული შავი პილპილი – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • ფქვილი – 500 გ
  • წყალი – 200 გ
  • კვერცხი – 1 ც.

მომზადების წესი:

  1. წვრილად დაჭერით ცხვრის ხორცი და და სალა ან გაატარეთ ხორცის საფქვავში, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაჭრილი მწვანილი, ტკბილი წიწაკა, დაჭრილი ნიორი, მარილი და პილპილი.
  2. დაასხით ჭიქა წყალი, აურიეთ და დატოვეთ რამდენიმე წუთი.
  3. ფქვილისგან, წყლისგან, კვერცხისგან და მარილისგან აურიეთ ციცაბო ცომი, გააცხელეთ 15 წუთის განმავლობაში, დაფარეთ ხელსახოცით.
  4. გააფართოვეთ ცომი თხლად, გაჭერით წრეები 10 სმ დიამეტრით და მოაყარეთ ფარში თითო სუფრის კოვზი.
  5. გააკეთეთ კიდეები შევსების ზემოთ, დახურეთ შუაზე, შემდეგ გადააბრუნეთ პროდუქტი 90 გრადუსით და დაახურეთ ორივე მხარეს ისე, რომ შევსება მთლიანად დაფარული იყოს ცომით.
  6. ერთმანეთთან დააკავშირეთ საპირისპირო კუთხეები, დაახურეთ, პროდუქტებს მრგვალი ფორმა გააკეთეთ.
  7. შეზეთეთ ორთქლის პანელის მწვერვალები მცენარეული ზეთით, დაასხით მანტი მათზე ისე, რომ ისინი ერთმანეთთან არ შეხებოდნენ, გაწურეთ წყლით, მოხარშეთ 40-50 წუთის განმავლობაში სახურავის ქვეშ.
Comments