ინგრედიენტები:

  • ზეითუნის ზეთი – 4-5 ს.კ.
  • შამპინიონები – 500 გრ
  • ხახვი შალოტი – 2-3 ცალი.
  • მარილი – გემოვნებით
  • შავი წიწაკა – გემოვნებით
  • ღვინის ძმარი – გემოვნებით
  • ტარხუნა – თაიგული

მომზადების წესი:

  1. თავიდანვე აუცილებელია ზეითუნის ზეთის გაცხელება ტაფაში.
  2. შემდეგ დაასხით გარეცხილი და გახეხილი სოკო პანში და შეწვით დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.
  3. დაამატეთ სოკოში ხახვი შალოტი, მარილი და პილპილი.
  4. მოხარშეთ სანამ ხახვი არ დარბილდება და შემდეგ დაამატეთ ღვინის ძმარი.
  5. სოკო უნდა მოიხარშოს რამდენიმე წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ ზეითუნის ზეთი.