ინგრედიენტები:

  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
  • ხახვი – 1 ც.
  • ნიორი – 2 კბილი
  • ჯინჯერი – 3 სტადიის.
  • კარტოფილი – 1 ც.
  • სტაფილო – 900 გ
  • ქათმის ბულიონი – 6 ჭიქა
  • ფორთოხლის კანი – 1 ს.კ.
  • მარილი – 1/2 ჩ.კ.
  • წიწაკა – 1/4 ჩ.კ.

მომზადების წესი:

  1. წვნიანის ქვაბში ათქვიფეთ მცენარეული ზეთი და ჩადეთ ხახვი 10 წუთის განმავლობაში.
  2. დაამატეთ დაჭრილი ნიორი და ჯინჯერი, დატოვეთ 30 წამის განმავლობაში.
  3. დაამატეთ დაჭრილი კუბებად კარტოფილი და სტაფილო, დაასხით ბულიონი, დაამატეთ ფორთოხლის ცედრა, მარილი და პილპილი.
  4. დაფარეთ და მოხარშეთ საშუალო სიცხეზე 45 წუთის განმავლობაში ან სანამ ბოსტნეული არ გახდება რბილი.
  5. წვნიანი გახეხეთ ბლენდერით, სანამ არ დარბილდება.