ინგრედიენტები:

  • კარაქი – 125 გ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • შაქარი – 4 ს.კ.
  • რძე – 4 ს.კ.
  • ფქვილი – 3 ჭიქა
  • თხილი – გემოვნებით
  • ადუღებული შედედებული რძე – 1 ქილა

მომზადების წესი:

  1. შაქარი შეუკეთეთ კვერცხს.
  2. დაამატეთ მდნარი კარაქი, რძე, ფქვილი.
  3. გააცხელეთ ცომი, გაყავით 2-3 ნაწილად და გაყინეთ.
  4. შემდეგ ამოიღეთ ცომი საყინულედან და გახეხეთ დიდ ღრიალზე საცხობ ფირფიტაზე. დაცხეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 ° C- მდე, სანამ მოხარშული იქნება. ასე რომ, რამდენიმე გადასასვლელში მოამზადეთ ნამცხვრის საფუძველი.
  5. შემდეგ გაწურეთ ნახარში და შეურიეთ ადუღებულ შედედებულ რძეს.