ინგრედიენტები:

  • ნიგოზი – 150 გ
  • კვერცხი – 3 ცალი.
  • ფქვილი – 1 ჭიქა
  • ყავისფერი შაქარი – 170 გ
  • კარაქი – 100 გ
  • ლიმონის ცედრა – 1 ს.კ.
  • ლიმონი – 1 ც.
  • ვანილის შაქარი – 1 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 180 ° C- მდე.
  2. დაჭერით კაკლის ბირთვები.
  3. შემდეგ გააცხელეთ კარაქი და დაამატეთ ფქვილი, დაჭრილი კაკალი, ლერწმის შაქარი, ვანილის შაქარი და გაათბეთ პლასტიკური ცომი.
  4. განათავსეთ იგი საცხობ ფურცელზე გაფორმებულ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ ღუმელში 25 წუთის განმავლობაში.
  5. ამოიღეთ პანი ღუმელიდან.
  6. შეამცირეთ ტემპერატურა 150 ° C- ზე, შევსებისთვის აურიეთ ფქვილი ლერწმის შაქარს. დაამატეთ კვერცხი, ლიმონის წვენი და ცედრა.
  7. სცემეთ მიქსერით, სანამ არ გლუვდება.
  8. დააფარეთ ტორტი მიღებული შევსებით და შედგით საცხობი ფურცელი ღუმელში კიდევ 10-15 წუთის განმავლობაში, რომ შეავსოთ გამაგრება. ნამცხვარი მზად არის!