ოსური ღვეზელი თინუსით
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 200 გ
- მარგარინი – 100 გრ + შეწვისთვის
- ხაჭო – 250 გრ
- ხახვი დაჭრილი – 1 ც.
- დაკონსერვებული თინუსი – 1 ქილა (200 გრ)
- კვერცხი – 2 ცალი.
- რძე – 150 მლ
- ნიორი – 2 კბილი
- მწვანე ხახვი შევსებისთვის
- მარილი – გემოვნებით
- ზეთისხილი – 8-10 ცალი.
- ბეგქონდარა – 1 ჩ.კ.
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- შეურიეთ ფქვილი და მარგარინი (100 გრ) ისე, რომ ჩამოყალიბდეს მყიფე ნარევი.
- დაამატეთ 100 გრ ხაჭო და გააკეთეთ ცომი ღვეზელისთვის, გააკეთეთ ბურთის ფორმის.
- შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.
- გააცხელეთ ღუმელი 200 ° C- მდე.
- გააფართოვეთ ცომი და მოათავსეთ ტორტის პანელში მოსახსნელი ქვედაბოლოთ.
- ჩანგალი ჩასვით რამდენიმე ადგილას.
- გამოაცხვეთ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში.
- ტაფაში, დადნეთ მარგარინი და მსუბუქად შეწვით ხახვი.
- განათავსეთ ცომზე ხმელ თინუსთან ერთად, დაჭრილი პატარა ნაჭრებად.
- სცემეთ კვერცხი, 150 გრ ხაჭო, რძე, დაქუცმაცებული ნიორი, ხახვი და სანელებლები.
- დაამატეთ სანელებლები გემოვნებით. კვერცხის ნაზავზე დაასხით ხახვი და თევზი.
- დაამატეთ ზეთისხილი და გაწურეთ ყველით.
- აცხვეთ ნამცხვარი ღუმელის ძირში 30–40 წუთის განმავლობაში, სანამ ნამცხვრის ზედაპირი არ გახდება ოქროსფერი.
Comments