ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 200 გ
  • მარგარინი – 100 გრ + შეწვისთვის
  • ხაჭო – 250 გრ
  • ხახვი დაჭრილი – 1 ც.
  • დაკონსერვებული თინუსი – 1 ქილა (200 გრ)
  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • რძე – 150 მლ
  • ნიორი – 2 კბილი
  • მწვანე ხახვი შევსებისთვის
  • მარილი – გემოვნებით
  • ზეთისხილი – 8-10 ცალი.
  • ბეგქონდარა – 1 ჩ.კ.
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. შეურიეთ ფქვილი და მარგარინი (100 გრ) ისე, რომ ჩამოყალიბდეს მყიფე ნარევი.
  2. დაამატეთ 100 გრ ხაჭო და გააკეთეთ ცომი ღვეზელისთვის, გააკეთეთ ბურთის ფორმის.
  3. შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.
  4. გააცხელეთ ღუმელი 200 ° C- მდე.
  5. გააფართოვეთ ცომი და მოათავსეთ ტორტის პანელში მოსახსნელი ქვედაბოლოთ.
  6. ჩანგალი ჩასვით რამდენიმე ადგილას.
  7. გამოაცხვეთ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში.
  8. ტაფაში, დადნეთ მარგარინი და მსუბუქად შეწვით ხახვი.
  9. განათავსეთ ცომზე ხმელ თინუსთან ერთად, დაჭრილი პატარა ნაჭრებად.
  10. სცემეთ კვერცხი, 150 გრ ხაჭო, რძე, დაქუცმაცებული ნიორი, ხახვი და სანელებლები.
  11. დაამატეთ სანელებლები გემოვნებით. კვერცხის ნაზავზე დაასხით ხახვი და თევზი.
  12. დაამატეთ ზეთისხილი და გაწურეთ ყველით.
  13. აცხვეთ ნამცხვარი ღუმელის ძირში 30–40 წუთის განმავლობაში, სანამ ნამცხვრის ზედაპირი არ გახდება ოქროსფერი.
Comments