ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 1.5-2 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.
  • კარაქი – 100 გ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • შაქარი – 2 ჩ.კ.
  • არაჟანი – 5 ჩ.კ.
  • კარაქი – 50 გრ
  • შაქარი – 100 გ
  • ბანანი – 4 ცალი.
  • შოკოლადის ფანტელები – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. შეურიეთ შაქარი და კვერცხი, დაამატეთ მდნარი კარაქი და არაჟანი, აურიეთ.
  2. დაამატეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი. დააბარეთ ცომი და გააცხელეთ ნახევარი საათის განმავლობაში.
  3. წაუსვით კარაქი საცხობ კერძზე.
  4. დაამატეთ შაქარი და მოხარშეთ მაღალ სითბოზე, სანამ კარამელი თხევადი არ იქნება.
  5. გამოაცხვეთ ბანანი, დაჭერით სქელ ნაჭრებად ან გრძივი ნაჭრებად, წაუსვით თავზე კარამელი.
  6. გააცალეთ ცომი წრეში ოდნავ აღემატებოდეს ფორმის დიამეტრს და მოაყარეთ ბანანი, მიაბრუნეთ კიდეები შინაგანად.
  7. გააგზავნეთ ღუმელში წინასწარ გახურებულ 180 გრადუსზე 30-40 წუთის განმავლობაში. ცომი ყავისფერი უნდა გახდეს.