ინგრედიეტნები:

  • ფქვილი – 200 გ
  • კარაქი – 100 გ
  • შაქარი – 40 გრ
  • ცომის გამაფხვიერებელი – 0,5 ჩ / კ.
  • კვერცხი – 1 ც.
  • ტკბილეული – 30 ცალი.

მომზადების წესი:

  1. გამაფხვიერებელი და ფქვილი აურიეთ თასში.
  2. დაამატეთ დარბილებული კარაქი, კვერცხი და შაქარი.
  3. დააბლენდერეთ ცომი. ცომი ჩადეთ საკვებ პარკში და გააგზავნეთ მაცივარში ნახევარი საათის განმავლობაში.
  4. სანამ ცომი მაცივარში „ყინავს“, შეაგროვეთ ტკბილეული მთელ სახლში. ამოიღეთ და გააფართოვეთ ცომი არც ისე თხელად.
  5. მოჭრით ყუთებით სხვადასხვა ფიგურები.
  6. შეარჩიეთ შესაფერისი ზომა სახურავი და გაჭერით ხვრელი თითოეულ ფიგურაში, რომელიც დაახლოებით ლულისებურების ზომისაა. ბურთულიანი კალმის გამოყენებით, დაარტყით ლენტი ხვრელებს.
  7. განათავსეთ ნამცხვრები საცხობ ქაღალდზე და ყველაზე საინტერესო ის არის, რომ ხვრელში ტკბილეული მოათავსოთ.
  8. განათავსეთ ნამცხვრები ცხელ ღუმელში და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე 7-10 წუთის განმავლობაში.
  9. ყველა ტკბილეული დნება და მთლიანად დაფარავს ფუნთუშას შიგნით ხვრელს.