ინგრედიენტები:

  • თეთრი თევზის ფილე – 1/2 ც.
  • იოგურტი – 1 ს.კ.
  • კარტოფილი – 300 გრ
  • კარი – გემოვნებით
  • ჯანჯაფილი – გემოვნებით
  • ნიორი – 2 კბილი
  • ჩილის წიწაკა – გემოვნებით
  • ლიმონი – გემოვნებით
  • პიტნა – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. თევზის მწვადის მოსამზადებლად, გახეხეთ ჯანჯაფილის ფესვი და ლიმონის ცედრა. წვრილად დაჭერით პიტნა.
  2. დაამატეთ ეს ინგრედიენტები იოგურტში, მოათავსეთ მასში კარის ნარევი, დაასხით ცოტა ლიმონის წვენი, დაჭრილი ნიორი და ჩილი.
  3. დაამატეთ მარილი და წიწაკა. კარგად ავურიოთ.
  4. თევზი ამ სოუსში დატოვეთ.
  5. შემდეგ, თევზის ნაჭრები უნდა მოაყაროთ პატარა თხილამურებზე, მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.
  6. მოამზადეთ მწვადი გრილის ქვეშ შვიდი წუთის განმავლობაში.