ინგრედიენტები:

  • საქონლის ფარში – 500 გრ
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ხახვი – 1 ც.
  • ნიახური – 2 ტოტი
  • ნიორი – 2 კბილი
  • სალბი (ან ბეგქონდარა) – 1 ტოტი
  • როზმარინი – 1 ტოტი
  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
  • მშრალი წითელი ღვინო – 100 მლ
  • წყალი – 2 მულტი ჭიქა
  • დაფნის ფოთოლი – 1 ც.
  • კარაქი – 50 გრ
  • მარილი – გემოვნებით
  • დაფქული შავი პილპილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დაჭერით სტაფილო, ნიახური, ხახვი და ნიორი.
  2. “შეწვის” რეჟიმში, გაათბეთ კარაქი და ზეითუნის ზეთი.
  3. დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, სალბი და დაჭრილი ბოსტნეული, მსუბუქად შეწვით 5-6 წუთის განმავლობაში.
  4. დაამატეთ ფარში, მარილი, წიწაკა და მოხარშეთ სახურავით გარეშე, აურიეთ სანამ თხევადი აორთქლდება.
  5. დაასხით წითელი ღვინო და მოადუღეთ სახურავის გარეშე, სანამ აორთქლდება.
  6. დაამატეთ პომიდორი, წყალი და როზმარინის ტოტი, აურიეთ.
  7. დახურეთ სახურავი და მოხარშეთ “ჩაშუშების” რეჟიმში 30-40 წუთის განმავლობაში.