ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 200 გ
  • კარაქი – 100 გ
  • მარილი – პინჩი
  • რძე – 1-2 ს.კ.
  • კვერცხი – 1 ც.

შევსებისთვის:

  • კვერცხი – 1 ც.
  • პომიდორი – 1-2 ცალი.
  • ბრინზა – 200 გ
  • მწვანილი (კამა, ოხრახუში, მწვანე ხახვი, რეღანი) – თაიგული

მომზადების წესი:

  1. მოამზადეთ ცომი: მოაყარეთ ფქვილი, დაამატეთ მარილი, ცივი კარაქი და სწრაფად გახეხეთ, რომ მიიღოთ მასა, რომელიც პურის ნამსხვრევებს მიემსგავსება.
  2. შემდეგ დაამატეთ კვერცხი, ცივი რძე და გააკეთეთ ცომი. შეაგროვეთ იგი ბურთში და შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.
  3. შემდეგ გადმოწურეთ ცომი და განათავსეთ საცხობ კერძში 24 სმ დიამეტრით, თითებით ჩამოაყალიბეთ მხარეები 1-1,5 სმ სიმაღლით.
  4. გააგზავნეთ ტარტი წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 10-15 წუთის განმავლობაში.
  5. ამ დროს, მოამზადეთ შევსება. გაირეცხეთ მწვანილი (კამა, ოხრახუში, ხახვი, რეღანი) წყლის ქვეშ, გაამშრალეთ და წვრილად დაჭერით.
  6. ბლენდერის გამოყენებით სცემეთ ყველი, კვერცხი და მწვანილი. უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.
  7. ამოიღეთ ნახევრად მზა ტარტი ღუმელიდან და თანაბრად გაავრცელეთ შევსება და ზედაპირზე გარეცხილი და თხლად დაჭრილი პომიდორი.
  8. შეაბრუნეთ ღუმელში და გამოაცხვეთ მომზადებამდე.