ბრინჯის ტეფტელი ოსპით
ინგრედიენტები:
- ოსპი – 100 გ
- ბრინჯი – 100 გ
- ხახვი – 1 ც.
- სტაფილო – 1 ც.
- სანელებლები – 1/2 ჩ.კ.
- მცენარეული ზეთი – შეწვისთვის
- წყალი – 1 ს.კ.
- ტომატის პასტა – 3 ს.კ.
- ფქვილი – 1 ს.კ.
- მარილი – 1/2 ჩ.კ.
- შაქარი – 1/2 ჩ.კ.
მომზადების წესი:
- ჩამოიბანეთ ოსპი, დაამატეთ 200 გრ წყალი და მოხარშეთ დაბალ სითბოზე სახურავის ქვეშ ნახევარი საათის განმავლობაში.
- თითქმის მთელი წყალი შეიწოვება ოსპში.
- ამის პარალელურად, გარეცხეთ ბრინჯი, დაამატეთ 150 წყალი.
- დადგით მაღალ სითბოზე და ადუღებამდე მიიყვანეთ.
- შემდეგ, სახურავის ქვეშ, ძალიან დაბალ ცეცხლზე, გააჩერეთ ბრინჯი დაახლოებით 7 წუთის განმავლობაში, სანამ წყალი არ შეიწოვება.
- გამორთეთ სითბო და დატოვეთ ღუმელში სახურავის ქვეშ 10 წუთის განმავლობაში.
- სანამ ბრინჯი და ოსპი მდუღარეა, წვრილად დაჭრილი ხახვი და გახეხილი სტაფილო შეწვით მცენარეულ ზეთში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
- ოსპისგან გააკეთეთ ფარში ბლენდერით ან ხორცის საფქვავით.
- შეუთავსეთ ბრინჯი, ოსპი, შეწვა, დაამატეთ მარილი, სანელებლები გემოვნებით და კარგად აურიეთ.
- მასა კარგად იშლება ბრინჯის ჯიშის წყალობით. სველი ხელებით გააკეთეთ ტეფტელები და შეწვით ზეთში.
- შევსებისთვის, შეურიეთ ინგრედიენტები და დაასხით პირდაპირ შემწვარ ტეფტელებზე.
- შევსება მოიხარშება და გასქელდება. გამორთეთ სითბო და დატოვეთ იგი სახურავის ქვეშ 5 წუთის განმავლობაში.
Comments