ინგრედიენტები:

  • ოსპი – 100 გ
  • ბრინჯი – 100 გ
  • ხახვი – 1 ც.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • სანელებლები – 1/2 ჩ.კ.
  • მცენარეული ზეთი – შეწვისთვის
  • წყალი – 1 ს.კ.
  • ტომატის პასტა – 3 ს.კ.
  • ფქვილი – 1 ს.კ.
  • მარილი – 1/2 ჩ.კ.
  • შაქარი – 1/2 ჩ.კ.

მომზადების წესი:

  1. ჩამოიბანეთ ოსპი, დაამატეთ 200 გრ წყალი და მოხარშეთ დაბალ სითბოზე სახურავის ქვეშ ნახევარი საათის განმავლობაში.
  2. თითქმის მთელი წყალი შეიწოვება ოსპში.
  3. ამის პარალელურად, გარეცხეთ ბრინჯი, დაამატეთ 150 წყალი.
  4. დადგით მაღალ სითბოზე და ადუღებამდე მიიყვანეთ.
  5. შემდეგ, სახურავის ქვეშ, ძალიან დაბალ ცეცხლზე, გააჩერეთ ბრინჯი დაახლოებით 7 წუთის განმავლობაში, სანამ წყალი არ შეიწოვება.
  6. გამორთეთ სითბო და დატოვეთ ღუმელში სახურავის ქვეშ 10 წუთის განმავლობაში.
  7. სანამ ბრინჯი და ოსპი მდუღარეა, წვრილად დაჭრილი ხახვი და გახეხილი სტაფილო შეწვით მცენარეულ ზეთში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
  8. ოსპისგან გააკეთეთ ფარში ბლენდერით ან ხორცის საფქვავით.
  9. შეუთავსეთ ბრინჯი, ოსპი, შეწვა, დაამატეთ მარილი, სანელებლები გემოვნებით და კარგად აურიეთ.
  10. მასა კარგად იშლება ბრინჯის ჯიშის წყალობით. სველი ხელებით გააკეთეთ ტეფტელები და შეწვით ზეთში.
  11. შევსებისთვის, შეურიეთ ინგრედიენტები და დაასხით პირდაპირ შემწვარ ტეფტელებზე.
  12. შევსება მოიხარშება და გასქელდება. გამორთეთ სითბო და დატოვეთ იგი სახურავის ქვეშ 5 წუთის განმავლობაში.
Comments