ინგრედიენტები:

  • ალუჩა – 1 კგ
  • წყალი – 100 მლ

მომზადების წესი:

  1. ალუჩა გარეცხეთ და გააშრეთ.
  2. თესლი ამოიღეთ და ჩადეთ ქვაბში.
  3. დაამატეთ ცოტა წყალი და მოხარშეთ 30-45 წუთის განმავლობაში.
  4. გაწურეთ ალუჩა საცერით ისე, რომ მხოლოდ კანი დარჩეს.
  5. ალუჩას პიურე დაასხით საცხობ ფირფიტაზე საცხობ ქაღალდზე და გააცხელეთ ღუმელში მინიმალურ ტემპერატურაზე (არაუმეტეს 75 გრადუსზე მეტი) დაახლოებით 3-4 საათის განმავლობაში.
  6. აუცილებელია გამოცხობა, სანამ ტყლაპი არ შეჩერდება.
  7. დაფარეთ მშრალი ტკლაპი ახალი საცხობი ფურცლით და გადააბრუნეთ მეორე მხარეს.
  8. ფრთხილად ამოიღეთ ძველი ქაღალდი ისე, რომ არ დაზიანდეს მშრალი ადგილები.
  9. გაამშრალეთ ტყლაპი ოთახში დაახლოებით 2 დღის განმავლობაში ან ღუმელში იმავე ტემპერატურაზე.
  10. ტყლაპი მზად იქნება, როდესაც ბრწყინავი გამოჩნდება და ალუჩას პიურე თხელი გახდება.