ინგრედიენტები:

  • ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
  • ხახვი – 1 ც.
  • ნიორი – 2 კბილი
  • პომიდორი (კანის გარეშე) – 850 გ
  • ტომატის პასტა – 800 გ
  • ხმელი ორეგანი – 1/4 ჩ.კ.
  • შაქარი – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • შავი პილპილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. საშუალო ზომის საცხობში დაბალ სითბოზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი.
  2. დაამატეთ გახეხილი ხახვი და დაჭრილი ნიორი.
  3. დატოვეთ 3 წუთი სანამ მოხარშდება.
  4. დაამატეთ გახეხილი პომიდორი, შემდეგ კი ტომატი, ორეგანო და შაქარი.
  5. მიიყვანეთ ადუღებამდე, დროდადრო აურიეთ, დატოვეთ 10-20 წუთის განმავლობაში, სანამ ნარევი არ გასქელდება.
  6. დაამატეთ მარილი და წიწაკა.
  7. ეს სოუსი შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 3 თვის განმავლობაში.