ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 1 ჭიქა
  • შაქარი – 1/2 ჭიქა
  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • კარაქი – 50 გრ
  • გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.
  • ჟელატინი – 30 გ
  • არაჟანი – 1 ლ
  • შაქარი – 1 ჭიქა

მომზადების წესი:

  1. მოამზადეთ ჟელე შეფუთვაზე გაკეთებული რეცეპტის მიხედვით, დატოვეთ.
  2. მიქსერის გამოყენებით, სცემეთ კვერცხი შაქრით და კარაქით.
  3. გააგრძელეთ გახეხვა, დაამატეთ ფქვილი გამაფხვიერებელით.
  4. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ 180º C ღუმელში 25 წუთის განმავლობაში ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
  5. დაასხით ჟელატინი ცივი წყლით, დაუშვით შეშუპება. გააცხელეთ დუღილის გარეშე.
  6. ჟელატინი მთლიანად უნდა გაქრეს. სცემეთ არაჟანი შაქრით, დაამატეთ ჟელატინი და კვლავ სცემეთ.
  7. ბისკვიტი და გაყინული ჟელე გაჭერით კუბებად, დაასხით არაჟანი, აურიეთ.
  8. ჩაასხით საკვები პარკით დაფარულ თასში, შედგით მაცივარში რამდენიმე საათით.