ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 4 ჭიქა
  • კვერცხი – 5 ცალი.
  • არაჟანი – 150 გრ
  • მარილი – პინჩი
  • შაქარი ან შაქრის ფხვნილი – 50 გრ
  • ვანილის შაქარი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. კვერცხის გულები მარილით გახეხეთ.
  2. დაამატეთ ფქვილი, კვერცხის თეთრები, ციცაბო ქაფში გახეხილი.
  3. დაამატეთ არაჟანი ისე, რომ ცომი რბილი იყოს და არა ციცაბო.
  4. გააცალეთ პატარა ბურთულები ცომისგან და შეწვით ფრიტურში სანამ გახდება ოქროსფერი.