ინგრედიენტები:

  • კვერცხი – 6 ცალი.
  • მაიონეზი – 2 ს.კ.
  • მდოგვი – 1 ჩ.კ.
  • მარილი
  • შავი წიწაკა

მომზადების წესი:

  1. ფრთხილად ჩადეთ ქათმის კვერცხები დიდ ქვაბში ადუღებული წყლით.
  2. მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში.
  3. გადაწურეთ და დაასხით კვერცხები ცივი წყლით. გააცივეთ.
  4. გაჭერით კანი და დაჭერით ნახევრად.
  5. ამოიღეთ კვერცხის გულები და მოათავსეთ თასში მაიონეზით და მდოგვით; დაამატეთ მარილი და პილპილი.
  6. ერთგვაროვანი პასტა გააკეთეთ, შემდეგ კი ამ ნარევში კვერცხის თეთრები ჩაასხით.