ინგრედიენტები:

  • ხურმა – 2 ცალი.
  • ხახვი – 1 ც.
  • ჯანჯაფილის ფესვი – 1 სმ
  • ცხარე წიწაკა – 1 ც.
  • ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
  • ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ხურმას კანი მოაჭერით და დაჭერით პატარა ნაჭრებად, თესლის ამოღების შემდეგ.
  2. გახეხეთ და დაჭერით ხახვი.
  3. გარეცხეთ წიწაკა და ამოიღეთ თესლი.
  4. გახეხეთ წიწაკის რბილობი.
  5. გარეცხეთ და გახეხეთ ჯანჯაფილის ფესვი.
  6. შეუთავსეთ ყველა ინგრედიენტი თასში.
  7. დაამატეთ ლიმონის წვენი და ზეითუნის ზეთი.
  8. დაამატეთ მარილი.