ინგრედიენტები:

  • კარაქი 120 გ + 20 გ ზემოდან შტოლენის შეზეთვისთვის
  • ხაჭო 120 გრ
  • კვერცხი 2 ცალი
  • შაქარი 2 ჭიქა
  • 1 ლიმონის ცედრა
  • ფქვილი 300 გრ
  • გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ.
  • თხილი 100 გ
  • მშრალი ხილი 150 გრ
  • შაქრის ფხვნილი გასაფორმებლად

მომზადების წესი:

  1. დარბილებული კარაქი კარგად გაწურეთ შაქართან და ლიმონის ცედრასთან ერთად. დაამატეთ კვერცხი, ხაჭო და სცემეთ მიქსერით. გამაფხვიერებელი შეურიეთ ფქვილს, აურიეთ ცომი. ცომში დაამატეთ წვრილად დაჭრილი მშრალი ხილი და კაკალი, აურიეთ.
  2. ცომიდან ვქმნით წაგრძელებულ „პურს“, ოდნავ გავანადგურეთ იგი თქვენი ხელის საშუალებით. ხელით ღეროზე ვაყენებთ ღერღლს, თითქოს განვასხვაოთ პურის მესამედი. მესამეს ვფარავთ ამ ნაწილში.
  3. ახლა გააცხელეთ შტოლენი 1 საათის განმავლობაში 180 გრადუსის ტემპერატურაზე. დაასხით მზა შტოლენი მდნარი კარაქით, გაწურეთ შაქრის ფხვნილით, გახადეთ კილიტაში. მაცივარში 2-3 კვირის განმავლობაში ვტოვებთ.