ალუჩას ტყლაპი
ინგრედიენტები:
- ალუჩა – 1 კგ
- წყალი – 100 მლ
მომზადების წესი:
- ალუჩა გარეცხეთ და გააშრეთ.
- თესლი ამოიღეთ და ჩადეთ ქვაბში.
- დაამატეთ ცოტა წყალი და მოხარშეთ 30-45 წუთის განმავლობაში.
- გაწურეთ ალუჩა საცერით ისე, რომ მხოლოდ კანი დარჩეს.
- ალუჩას პიურე დაასხით საცხობ ფირფიტაზე საცხობ ქაღალდზე და გააცხელეთ ღუმელში მინიმალურ ტემპერატურაზე (არაუმეტეს 75 გრადუსზე მეტი) დაახლოებით 3-4 საათის განმავლობაში.
- აუცილებელია გამოცხობა, სანამ ტყლაპი არ შეჩერდება.
- დაფარეთ მშრალი ტკლაპი ახალი საცხობი ფურცლით და გადააბრუნეთ მეორე მხარეს.
- ფრთხილად ამოიღეთ ძველი ქაღალდი ისე, რომ არ დაზიანდეს მშრალი ადგილები.
- გაამშრალეთ ტყლაპი ოთახში დაახლოებით 2 დღის განმავლობაში ან ღუმელში იმავე ტემპერატურაზე.
- ტყლაპი მზად იქნება, როდესაც ბრწყინავი გამოჩნდება და ალუჩას პიურე თხელი გახდება.
ალუჩას ტყლაპი
ალუჩას ტყლაპი
Comments