ინგრედიენტები:

  • ანანასი – 1 ც.
  • ჩილის წიწაკა – 2 ც.
  • კურკუმა – 1/2 ჩ.კ.
  • დარიჩინი – 1/2 ჩ.კ.
  • წყალი – 4 ს.კ.
  • შაქარი – 1 ჭიქა

მომზადების წესი:

  1. ანანასის კანი მკვეთრი დანით დაჭერით, ამოიღეთ თვალები და რბილობი გახეხეთ სიგრძეზე 4 ნაწილად და თითოეული მათგან ამოიღეთ ბირთვი.
  2. შემდეგ გაჭერით თითოეული მეოთხედი სიგრძეზე 3 ზოლად, და ისინი, თავის მხრივ, ნაჭრებად.
  3. ცხელი წიწაკა თესლისგან გაწმინდეთ, დაჭერით პატარა ნაჭრებად, გახეხეთ ტაფაში გაათბეთ ღუმელით და გაწურეთ, აურიეთ, სანამ დაბნელდება.
  4. ამის შემდეგ, დაამატეთ ცედრა, დარიჩინის და ანანასის ნაჭრები და, აურიეთ, გააგრძელეთ შეწვა კიდევ 4-5 წუთი.
  5. შემდეგ დაასხით წყალი, დააფარეთ ტაფა სახურავით და შედგით ხახუნს 15 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ.
  6. შემდეგ ამოიღეთ სახურავი და გააგრძელეთ მზადება სანამ სითხის უმეტესობა არ აორთქლდება.
  7. ამის შემდეგ, დაამატეთ შაქარი, გარეცხილი ქიშმიში და გააჩერეთ კიდევ 10 წუთი, სანამ ჩატნი ისევ არ გასქელდება.
  8. ემსახურეთ მზა ჩატნი დაუყოვნებლივ ცხელი ან გაცივებული ოთახის ტემპერატურამდე.

ანანასის ჩატნი

ანანასის ჩატნი

 

Comments