ანანასის ჩატნი
ინგრედიენტები:
- ანანასი – 1 ც.
- ჩილის წიწაკა – 2 ც.
- კურკუმა – 1/2 ჩ.კ.
- დარიჩინი – 1/2 ჩ.კ.
- წყალი – 4 ს.კ.
- შაქარი – 1 ჭიქა
მომზადების წესი:
- ანანასის კანი მკვეთრი დანით დაჭერით, ამოიღეთ თვალები და რბილობი გახეხეთ სიგრძეზე 4 ნაწილად და თითოეული მათგან ამოიღეთ ბირთვი.
- შემდეგ გაჭერით თითოეული მეოთხედი სიგრძეზე 3 ზოლად, და ისინი, თავის მხრივ, ნაჭრებად.
- ცხელი წიწაკა თესლისგან გაწმინდეთ, დაჭერით პატარა ნაჭრებად, გახეხეთ ტაფაში გაათბეთ ღუმელით და გაწურეთ, აურიეთ, სანამ დაბნელდება.
- ამის შემდეგ, დაამატეთ ცედრა, დარიჩინის და ანანასის ნაჭრები და, აურიეთ, გააგრძელეთ შეწვა კიდევ 4-5 წუთი.
- შემდეგ დაასხით წყალი, დააფარეთ ტაფა სახურავით და შედგით ხახუნს 15 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ.
- შემდეგ ამოიღეთ სახურავი და გააგრძელეთ მზადება სანამ სითხის უმეტესობა არ აორთქლდება.
- ამის შემდეგ, დაამატეთ შაქარი, გარეცხილი ქიშმიში და გააჩერეთ კიდევ 10 წუთი, სანამ ჩატნი ისევ არ გასქელდება.
- ემსახურეთ მზა ჩატნი დაუყოვნებლივ ცხელი ან გაცივებული ოთახის ტემპერატურამდე.
ანანასის ჩატნი
ანანასის ჩატნი
Comments