ბანანის და არაქისის ნაყინი
ინგრედიენტები:
- არაქისის კარაქი – 1/2 ს.კ.
- ბანანი – 4 ცალი.
- ნატურალური იოგურტი – 2 ს.კ.
- ყავისფერი შაქარი – 1/4 ს.კ.
- რძე – 1/2 ს.კ.
- ვანილის ექსტრაქტი – 1 ს.კ.
- არაქისის კარაქი – 1/4 ს.კ.
- ყავისფერი შაქარი – 1 ს.კ.
მომზადების წესი:
- წინასწარ გამოაცალეთ ერთი ბანანი ნაყინის მოსაშვენებლად.
- ბლენდერის თასში მოათავსეთ ბანანი, არაქისის კარაქი, იოგურტი, რძე, ყავისფერი შაქარი და ვანილის ექსტრაქტი. სცემეთ სანამ ერთგვაროვანი გახდება. დაასხით ეს ნარევი ჩამოსხმის ფორმაში და მოათავსეთ საყინულეში საათნახევრის განმავლობაში.
- სანამ ნაყინი გაგრილდება, მოამზადეთ არაქისის კრემი: მიკროტალღოვში გაათბეთ არაქისის კარაქი ან უბრალოდ დატოვეთ ცოტა ხნით ოთახის ტემპერატურაზე (პირველი მეთოდი უფრო სწრაფია).
- შეურიეთ კარაქი ყავისფერ შაქართან. და დაასხით მზა ნაყინს ეს ნაზავი. გადაიტანეთ დანა ნაყინის ზედაპირის გასწვრივ, რათა შექმნათ მარმარილოს ნიმუში. დააბრუნეთ ნაყინი საყინულეში კიდევ 3-6 საათის განმავლობაში.
ბანანის და არაქისის ნაყინი
ბანანის და არაქისის ნაყინი
Comments