ატამი კრემით
ინგრედიენტები:
- ატამი – 10 ცალი.
- ნიგოზი – 0,5 ჭიქა
- რძე – 400 მლ
- ნაღების კარაქი – 100 გ
- კვერცხის გული – 6 ცალი.
- შაქარი – 1,5 ჭიქა
- ფქვილი – 25 გ
- ვანილინი – 1 პაკეტი
მომზადების წესი:
- ატამს დააჭერით კანი, დატოვეთ მდუღარე წყალში ერთი წუთის განმავლობაში, შემდეგ გახეხეთ და მოხარშეთ სანამ სიროფი გამჭვირვალე არ გახდება (სიროფისთვის – ჭიქა შაქარი).
- გააცივეთ, ამოიღეთ ძვლები.
- კრემი: გახეხეთ კვერცხის გულები შაქრით, დაამატეთ ფქვილი, რძე, კარაქი, მოხარშეთ წყლის აბაზანაში, აურიეთ სანამ დასქელდება. დაამატეთ ვანილინი.
- კრემის ნახევარი ჩადეთ ჭურჭელში, დაასხით ნიგვზით, მოაყარეთ ატამი და ისევ ნაღები და კაკალი.
- გამოაცხვეთ სანამ ვარდისფერი არ გახდება.
Comments