ინგრედიენტები:

  • ატამი – 10 ცალი.
  • ნიგოზი – 0,5 ჭიქა
  • რძე – 400 მლ
  • ნაღების კარაქი – 100 გ
  • კვერცხის გული – 6 ცალი.
  • შაქარი – 1,5 ჭიქა
  • ფქვილი – 25 გ
  • ვანილინი – 1 პაკეტი

მომზადების წესი:

  1. ატამს დააჭერით კანი, დატოვეთ მდუღარე წყალში ერთი წუთის განმავლობაში, შემდეგ გახეხეთ და მოხარშეთ სანამ სიროფი გამჭვირვალე არ გახდება (სიროფისთვის – ჭიქა შაქარი).
  2. გააცივეთ, ამოიღეთ ძვლები.
  3. კრემი: გახეხეთ კვერცხის გულები შაქრით, დაამატეთ ფქვილი, რძე, კარაქი, მოხარშეთ წყლის აბაზანაში, აურიეთ სანამ დასქელდება. დაამატეთ ვანილინი.
  4. კრემის ნახევარი ჩადეთ ჭურჭელში, დაასხით ნიგვზით, მოაყარეთ ატამი და ისევ ნაღები და კაკალი.
  5. გამოაცხვეთ სანამ ვარდისფერი არ გახდება.
Comments