ატმის ნაყინი
ინგრედიენტები:
- ატამი 1 კგ
- ნაღები 33% 1ლ
- გრანულირებული შაქარი 1 ჭიქა
- ლიმონი 1 ც.
- კვერცხის გული 7 ც.
- ვანილი კუბებში 1 ც
მომზადების წესი:
- ატამი გაჭერით შუაზე და ამოიღეთ თესლი, რბილობი დაჭერით ბლენდერში.
- გამოწურეთ ლიმონის წვენი, დაასხით ატამს და აურიეთ.
- გახსენით ვანილის ნაჭერი ბასრი დანით და ამოიღეთ თესლი.
- ჩაასხით ნაღები მძიმე ქვაბში, დაუმატეთ თესლი და ვანილის წიპწა. გაათბეთ, მაგრამ არ ადუღოთ.
- გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, სანამ მასა მსუბუქი და საკმაოდ მკვრივი გახდება.
- გულები შეუთავსეთ თბილ ნაღებს და გამუდმებით ურიეთ, ძალიან დაბალ ცეცხლზე მიიყვანეთ ადუღებამდე, მაგრამ არ ადუღოთ. როგორც კი მასა შესქელდება, მაშინვე გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ.
- გულების და ნაღების მასას შეურიეთ ატამი.
- ჩაასხით ყველაფერი პლასტმასის კონტეინერში, გააგრილეთ და შედგით საყინულეში მინიმუმ 4 საათით. ნაყინი ყოველ საათში აურიეთ ხის კოვზით, რომ ერთგვაროვანი გახდეს.
ატმის ნაყინი
ატმის ნაყინი
Comments