ინგრედიენტები:

  • ატამი 1 კგ
  • ნაღები 33% 1ლ
  • გრანულირებული შაქარი 1 ჭიქა
  • ლიმონი 1 ც.
  • კვერცხის გული 7 ც.
  • ვანილი კუბებში 1 ც

მომზადების წესი:

  1. ატამი გაჭერით შუაზე და ამოიღეთ თესლი, რბილობი დაჭერით ბლენდერში.
  2. გამოწურეთ ლიმონის წვენი, დაასხით ატამს და აურიეთ.
  3. გახსენით ვანილის ნაჭერი ბასრი დანით და ამოიღეთ თესლი.
  4. ჩაასხით ნაღები მძიმე ქვაბში, დაუმატეთ თესლი და ვანილის წიპწა. გაათბეთ, მაგრამ არ ადუღოთ.
  5. გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, სანამ მასა მსუბუქი და საკმაოდ მკვრივი გახდება.
  6. გულები შეუთავსეთ თბილ ნაღებს და გამუდმებით ურიეთ, ძალიან დაბალ ცეცხლზე მიიყვანეთ ადუღებამდე, მაგრამ არ ადუღოთ. როგორც კი მასა შესქელდება, მაშინვე გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ.
  7. გულების და ნაღების მასას შეურიეთ ატამი.
  8. ჩაასხით ყველაფერი პლასტმასის კონტეინერში, გააგრილეთ და შედგით საყინულეში მინიმუმ 4 საათით. ნაყინი ყოველ საათში აურიეთ ხის კოვზით, რომ ერთგვაროვანი გახდეს.

ატმის ნაყინი

ატმის ნაყინი

 

Comments