ინგრედიენტები:

  • ნატურალური იოგურტი – 500 გრ.
  • ატამი – 6 ცალი.
  • ნაღები (35%) – 300 მლ.
  • შაქარი – 4 ს.კ.

მოხარშული კრემისთვის:

  • ფქვილი – 1.5 ს.კ.
  • შაქარი – 0,5 ჭიქა
  • კვერცხი – 1 ც.
  • რძე – 1 ჭიქა.
  • მასკარპონე ყველი 200 გრ.

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ ატამი, გაჭერიღ ნახევარში, ამოიღეთ თესლი. ატმის ნახევრები მოათავსეთ პანში, ნაჭერით ზემოთ, გაწურეთ შაქრით. ჩაასხით 0.25 ჭიქა წყალი ტაფაში, დააფარეთ. მოამზადეთ 35–40 წუთის განმავლობაში. დაბალ სითბოზე.
  2. მზა ატამი გააცივეთ. ამოიღეთ კანი და გახეხეთ რბილობი ბლენდერში, სანამ არ გახდება გლუვი. ფრთხილად აურიეთ პიურე ჭიქაში დიდი კოვზით.
  3. მოამზადეთ მოხარშული კრემი. თასში, სცემეთ თასში 0.5 ჭიქა რძე, კვერცხი და ფქვილი. ჩაასხით დარჩენილი რძე საცხობ ფორმაში, დაამატეთ შაქარი, ადუღეთ დაბალ სითბოზე.
  4. დაასხით რძეს, კვერცხის და ფქვილის ნარევი თხელი ნაკადით მდუღარე რძეში, მუდმივად აურიეთ. შემდეგ ამოიღეთ სითბოდან და აურიეთ კიდევ 3-5 წუთი. დატოვეთ კრემი გაცივდეს ოთახის ტემპერატურაზე. დაამატეთ კრემში მასკარპონე.
  5. მიღებული კრემი დაასხით ატმის პიურეს. შედგით მაცივარში 2 საათის განმავლობაში.

 

ატმის პიურე

ატმის პიურე

 

Comments