ატმის პიურე მოხარშული კრემით
ინგრედიენტები:
- ნატურალური იოგურტი – 500 გრ.
- ატამი – 6 ცალი.
- ნაღები (35%) – 300 მლ.
- შაქარი – 4 ს.კ.
მოხარშული კრემისთვის:
- ფქვილი – 1.5 ს.კ.
- შაქარი – 0,5 ჭიქა
- კვერცხი – 1 ც.
- რძე – 1 ჭიქა.
- მასკარპონე ყველი 200 გრ.
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ ატამი, გაჭერიღ ნახევარში, ამოიღეთ თესლი. ატმის ნახევრები მოათავსეთ პანში, ნაჭერით ზემოთ, გაწურეთ შაქრით. ჩაასხით 0.25 ჭიქა წყალი ტაფაში, დააფარეთ. მოამზადეთ 35–40 წუთის განმავლობაში. დაბალ სითბოზე.
- მზა ატამი გააცივეთ. ამოიღეთ კანი და გახეხეთ რბილობი ბლენდერში, სანამ არ გახდება გლუვი. ფრთხილად აურიეთ პიურე ჭიქაში დიდი კოვზით.
- მოამზადეთ მოხარშული კრემი. თასში, სცემეთ თასში 0.5 ჭიქა რძე, კვერცხი და ფქვილი. ჩაასხით დარჩენილი რძე საცხობ ფორმაში, დაამატეთ შაქარი, ადუღეთ დაბალ სითბოზე.
- დაასხით რძეს, კვერცხის და ფქვილის ნარევი თხელი ნაკადით მდუღარე რძეში, მუდმივად აურიეთ. შემდეგ ამოიღეთ სითბოდან და აურიეთ კიდევ 3-5 წუთი. დატოვეთ კრემი გაცივდეს ოთახის ტემპერატურაზე. დაამატეთ კრემში მასკარპონე.
- მიღებული კრემი დაასხით ატმის პიურეს. შედგით მაცივარში 2 საათის განმავლობაში.
ატმის პიურე
ატმის პიურე
Comments