ინგრედიენტები:

  • კვერცხი – 5 ცალი.
  • წყალი – 1 ჭიქა
  • მარილი – გემოვნებით
  • ფქვილი – 1 კგ
  • კარაქი – 400 გრ
  • სულგუნი – 300 გ
  • ბრინზა – 250 გრ
  • არაჟანი – 200 გრ

მომზადების წესი:

  1. კვერცხები ჩანგლით გადაანაწილეთ წყლით და მარილით.
  2. დაასხით ფქვილი სამუშაო ზედაპირზე, გააკეთეთ ხვრელი ცენტრში და დაასხით კვერცხის ნარევი. გააცალეთ მაგარი ცომი. ის უნდა დაიყოს ორ დიდ ნაწილად (ეს არის ზედა და ქვედა ფენები) და შვიდი მცირე (შუალედური ფენა). დაფარეთ ცომი კილიტაზე და ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ ნახევარი საათის განმავლობაში.
  3. გააფართოვეთ ქვედა ფენა და მოათავსეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე.
  4. გააფართოვეთ შიდა ფენები ძალიან წვრილად. ადუღეთ წყალი დიდ ქვაბში და გააჩერეთ ცომი რიგრიგობით ერთი წუთის განმავლობაში. ჩაყარეთ კოლანდერზე და ჩამოიბანეთ ცივი წყლით.
  5. წაუსვით ფუძს მდნარი კარაქი, ზემოდან მოათავსეთ მოხარშული ცომის ფენა. შეზეთეთ და დაადეთ კიდევ ორი ​​ფურცელი, ყოველ ჯერზე მდნარი კარაქი წაუსვით.
  6. გახეხეთ ყველი, შეურიეთ 200 გრ კარაქს და არაჟანს. დაასხით ნახევარი შევსება ცომზე. ზემოდან მოათავსეთ ცომის დარჩენილი ფურცლები, ყოველ ჯერზე ზეთით გაწურეთ და ზემოდან გაანაწილეთ ყველის დარჩენილი ნარევი.
  7. დაფარეთ ცომი ზედა ფენით და მიაბრუნეთ კიდეები. შეზეთეთ ზედაპირი კარაქით.
  8. გამოაცხვეთ ღუმელში გახურებულ 200 გრადუსზე დაახლოებით ნახევარი საათის განმავლობაში ან სანამ ოქროსფერი გახდება.

აჭმა ყველის და ნაღების შევსებით

აჭმა ყველის და ნაღების შევსებით

 

Comments