აჯაფსანდალი
ინგრედიენტები:
- ბადრიჯანი – 1 კგ
- პომიდორი – 700 გ
- ტკბილი წიწაკა – 500 გ
- სტაფილო – 500 გ
- ხახვი – 250 გ
- ნიორი – 6 კბილი
- ახალი წიწაკა – 1 ც.
- ახალი რეჰანი – 10 გ
- კილანტრო – 30 გ
- ახალი ოხრახუში – 10 გ
- უცხო-სუნელი – 1/2 ჩ.კ
- ზაფრანა – 1/2 ჩ.კ
- დაფქული შავი პილპილი – 1/2 ჩ.კ.
- დაფქული ქინძი – 1/2 ჩ.კ
- უხეში მარილი – 1 ჩ.კ.
- მარილი – 3 ს.კ. ლ.
- მცენარეული ზეთი – 80 მლ
მომზადების წესი:
- ბადრიჯანი დავჭრათ ნახევარწრეებად 7-8 მმ სისქის, მოვაყაროთ 3 ს.კ. ლ. მარილი და კარგად აურიეთ. ბადრიჯანი დატოვეთ 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ჩამოიბანეთ გამდინარე წყლის ქვეშ მარილისგან და კარგად გაწურეთ.
- ამასობაში ხახვი დავჭრათ პატარა კუბებად.
- სტაფილო დავჭრათ შუაზე და დავჭრათ 5 მმ სისქის წრეებად.
- ტკბილი წიწაკა დაჭრილი კუბიკებად.
- ცხარე წიწაკა (თესლების გარეშე) წვრილად დაჭრილი.
- პომიდორი წვრილად დაჭერით, კანი მოაყარეთ.
- ტაფაზე გააცხელეთ 60 მლ მცენარეული ზეთი, მოაყარეთ ბადრიჯანი და შეწვით დარბილებამდე, დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში. ბადრიჯანი უნდა იყოს რბილი, მაგრამ არ გადაიქცევა პურეში. ცალკე ჭურჭელში გადაიტანეთ ბადრიჯანი.
- იმავე ტაფაში მოშუშეთ წიწაკა საშუალო ცეცხლზე დარბილებამდე, დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მცენარეული ზეთი. წიწაკა უნდა იყოს რბილი, მაგრამ არა უფორმო. ტაფიდან წიწაკაც ამოიღეთ.
- ხახვი შეწვით 3 წუთის განმავლობაში.
- დაუმატეთ სტაფილო, დაახურეთ თავსახური და ადუღეთ დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. სტაფილო უნდა იყოს რბილი, მაგრამ არა უფორმო.
- წვრილად დაჭერით ოხრახუში, რეჰანი და კილანტრო. ნიორი დაჭერით ნაღმტყორცნებში, დაუმატეთ ქინძი და 1 ჩ.კ. უხეში მარილი, აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვან პასტამდე.
- სქელ ძირიან ქვაბში მოვაყაროთ შემწვარი ბადრიჯანი, წიწაკა, ხახვი სტაფილოთი, ცხარე წიწაკა, გახეხილი პომიდორი, რეჰანი, ოხრახუში, ზაფრანა, სუნელი, დაფქული ქინძი, დაფქული წიწაკა და ყველაფერი კარგად ავურიოთ.
- მოხარშეთ ბოსტნეული დაბალ ცეცხლზე 15 წუთის განმავლობაში.
- დაუმატეთ კილიანტრო ნიორთან ერთად და აურიეთ.
- აჯაფსანდალი მზადაა. ყველაზე დელიკატური ბოსტნეულის ჩაშუშული, რომელშიც თითოეული ბოსტნეულის სასწაულებრივად გამორჩეული გემო ქმნის უნიკალურ კულინარიულ შედევრს.
აჯაფსანდალი
აჯაფსანდალი
Comments