აჯიკა ნიგვზით
ინგრედიენტები:
- ცხარე წითელი წიწაკა – 1 კგ
- ნიორი – 400 გ
- ნიგოზი – 200 გრ
- მარილი – 350 გ
- ქინძი მარცვლეულში – 50-100 გ
- ხმელი სუნელი – 100 გ
მომზადების წესი:
- ხორცის საფქვავში, გახეხეთ ცხარე წიწაკა (თესლით, კუდის გარეშე), გახეხილი ნიორი და ნიგოზი – 2-3 ჯერ.
- დაასხით ქინძი ნაღმტყორცნებიდან.
- დაამატეთ მარილი და სანელებლები გახეხილ ნაზავში, კარგად ავურიოთ. ნიგოზის დამატების წყალობით, მასა წააგავს კარაქს.
- დატოვეთ აჯიკა რამდენიმე დღის განმავლობაში ტანში, სახურავის მჭიდროდ დახურვის გარეშე.
- შეფუთვამდე 9% ძმარი (დაახლოებით 20 მლ) დაასხით ქილებს, შეინახეთ აჯიკა მაცივარში.
აჯიკა ნიგვზით
აჯიკა ნიგვზით
https://www.facebook.com/ixiletcom1
Comments