ინგრედიენტები:

  • ცხარე წითელი წიწაკა – 1 კგ
  • ნიორი – 400 გ
  • ნიგოზი – 200 გრ
  • მარილი – 350 გ
  • ქინძი მარცვლეულში – 50-100 გ
  • ხმელი სუნელი – 100 გ

მომზადების წესი:

  1. ხორცის საფქვავში, გახეხეთ ცხარე წიწაკა (თესლით, კუდის გარეშე), გახეხილი ნიორი და ნიგოზი – 2-3 ჯერ.
  2. დაასხით ქინძი ნაღმტყორცნებიდან.
  3. დაამატეთ მარილი და სანელებლები გახეხილ ნაზავში, კარგად ავურიოთ. ნიგოზის დამატების წყალობით, მასა წააგავს კარაქს.
  4. დატოვეთ აჯიკა რამდენიმე დღის განმავლობაში ტანში, სახურავის მჭიდროდ დახურვის გარეშე.
  5. შეფუთვამდე 9% ძმარი (დაახლოებით 20 მლ) დაასხით ქილებს, შეინახეთ აჯიკა მაცივარში.

აჯიკა ნიგვზით

აჯიკა ნიგვზით

https://ojaxi.ge/  

https://www.facebook.com/ixiletcom1

Comments