აჯიკა
ინგრედიენტები:
- წითელი წიწაკა
- ნიგოზი
- ნიორი
- მწვანილი
- ქინძი
- მარილი
მომზადების წესი:
- ქართული აჯიკის მოსამზადებლად, წიწაკა თესლისგან და კანისგან გაასუფთავეთ. უმჯობესია ამის გაკეთება რეზინის ხელთათმანებით!
- გაატარეთ წიწაკა წვრილმარცვლოვანის საშუალებით. თუ ბევრი წვენი გაქვთ, მაშინ გადაასხით ზედმეტი.
- გაჭლყენტეთ ნიგოზი და ნიორი იმავე გზით.
- დაჭერით მწვანილი ძალიან წვრილად დანით.
- აურიეთ ყველაფერი და დაამატეთ მარილი და ქინძი.
- დაფარეთ და დატოვეთ სამზარეულოში 3 დღის განმავლობაში (დღეში 2-ჯერ აურიეთ) და სუფთა ქილებში მეოთხე დღეს გადაიტანეთ, დაფარეთ სახურავებით და დატოვეთ მაცივარში.
აჯიკა
https://www.facebook.com/ixiletcom1
Comments