ინგრედიენტები:

  • წითელი წიწაკა
  • ნიგოზი
  • ნიორი
  • მწვანილი
  • ქინძი
  • მარილი

მომზადების წესი:

  1. ქართული აჯიკის მოსამზადებლად, წიწაკა თესლისგან და კანისგან გაასუფთავეთ. უმჯობესია ამის გაკეთება რეზინის ხელთათმანებით!
  2. გაატარეთ წიწაკა წვრილმარცვლოვანის საშუალებით. თუ ბევრი წვენი გაქვთ, მაშინ გადაასხით ზედმეტი.
  3. გაჭლყენტეთ ნიგოზი და ნიორი იმავე გზით.
  4. დაჭერით მწვანილი ძალიან წვრილად დანით.
  5. აურიეთ ყველაფერი და დაამატეთ მარილი და ქინძი.
  6. დაფარეთ და დატოვეთ სამზარეულოში 3 დღის განმავლობაში (დღეში 2-ჯერ აურიეთ) და სუფთა ქილებში მეოთხე დღეს გადაიტანეთ, დაფარეთ სახურავებით და დატოვეთ მაცივარში.

აჯიკა

https://ojaxi.ge/  

https://www.facebook.com/ixiletcom1

Comments