ინგრედიეტნები:

  • ბადრიჯანი – 800 გ
  • პომიდორი – 400 გრ
  • ტკბილი და მჟავე ვაშლი – 2 ცალი.
  • ქინძი – 5 ტოტი
  • ნიორი – 6 კბილი
  • ჩილის წიწაკა – 1 ც.
  • მცენარეული ზეთი – 7 ს.კ.
  • ქინძი მშრალი – 1 ჩ.კ.
  • თაფლი – 2 ს.კ.
  • თეთრი ღვინის ძმარი – 5 ს.კ.
  • ლერწმის შაქარი – 1 ს.კ.
  • მარილი – 3 ჩ.კ.

მომზადების წესი:

  1. დავჭრათ პომიდორი სწორად, გავადნოთ მდუღარე წყალში და ჩავასხათ ყინულის წყალში. ამოიღეთ კანი. წვრილად დაჭერით.
  2. ბადრიჯანი დავჭრათ პატარა კუბებად. ვაშლს ამოიღეთ კანი და თესლი. კამათელი ასევე. წვრილად დაჭერით ქინძი, ნიორი და ჩილი.
  3. გაცხელეთ მცენარეული ზეთი სალათის ღრუში. ბადრიჯანი მოაყარეთ სანამ ღია ოქროსფერი არ გახდება.
  4. დაამატეთ მათ პომიდორი და ვაშლი. 10 წუთის განმავლობაში აურიეთ.
  5. განათავსეთ ნიორი, ჩილი, ქინძი, თაფლი, ძმარი, შაქარი და მარილი. აურიეთ სანამ ბოსტნეული რბილი არ გახდება. ეს რეცეპტი შესანიშნავია დაკონსერვებისთვის.

ბადრიჯნის ჩატნი პომიდვრით

ბადრიჯნის ჩატნი პომიდვრით

 

Comments