ინგრედიენტები:

  • რძე – 2 ჭიქა
  • შაქარი – 70 გ
  • ფქვილი – 1 ს.კ.
  • სახამებელი – 2 ჩ.კ.
  • ვანილინი – პინჩი
  • კვერცხის გულები – 2 ცალი.
  • ორცხობილა (სავოიარდი ან მსგავსი რამე) – 14 ცალი.
  • ბანანი – 2 ცალი.

მომზადების წესი:

  1. გაათბეთ რძე, მაგრამ არ დაუშვათ ადუღება. სცემეთ კვერცხების გულები და დაასხით დაახლოებით მეოთხედი ცხარე რძე მათში, გააგრძელეთ შერევა.
  2. დაასხით გულების და რძეს ნარევი წინასწარ შერეულ მშრალ ინგრედიენტებში, სცემეთ ერთად და გააგზავნეთ ქვაბში დარჩენილ რძესთან.
  3. აურიეთ და მოამზადეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ გასქელდება.
  4. ამოიღეთ. გააცივეთ (პუდინგი გასქელდება კიდევ უფრო მეტი) სახურავის ქვეშ (კანის წარმოქმნის თავიდან ასაცილებლად).
  5. ამასობაში მოამზადეთ ფორმები, რომლის ძირზე უნდა მოვათავსოთ ორცხობილა და დაჭრილი ბანანი. შეავსეთ პუდინგით.
  6. განათავსეთ კიდევ რამდენიმე ორცხობილა და ბანანის ნაჭრები და დაასხით დანარჩენი პუდინგი.
  7. დამოკიდებულია ფორმებზე, შეგიძლიათ გააკეთოთ რამდენიმე ფენა ორცხობილა-ბანანი-პუდინგი.

ბანანის პუდინგი

ბანანის პუდინგი

 

Comments