ბანანის პუდინგი
ინგრედიენტები:
- რძე – 2 ჭიქა
- შაქარი – 70 გ
- ფქვილი – 1 ს.კ.
- სახამებელი – 2 ჩ.კ.
- ვანილინი – პინჩი
- კვერცხის გულები – 2 ცალი.
- ორცხობილა (სავოიარდი ან მსგავსი რამე) – 14 ცალი.
- ბანანი – 2 ცალი.
მომზადების წესი:
- გაათბეთ რძე, მაგრამ არ დაუშვათ ადუღება. სცემეთ კვერცხების გულები და დაასხით დაახლოებით მეოთხედი ცხარე რძე მათში, გააგრძელეთ შერევა.
- დაასხით გულების და რძეს ნარევი წინასწარ შერეულ მშრალ ინგრედიენტებში, სცემეთ ერთად და გააგზავნეთ ქვაბში დარჩენილ რძესთან.
- აურიეთ და მოამზადეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ გასქელდება.
- ამოიღეთ. გააცივეთ (პუდინგი გასქელდება კიდევ უფრო მეტი) სახურავის ქვეშ (კანის წარმოქმნის თავიდან ასაცილებლად).
- ამასობაში მოამზადეთ ფორმები, რომლის ძირზე უნდა მოვათავსოთ ორცხობილა და დაჭრილი ბანანი. შეავსეთ პუდინგით.
- განათავსეთ კიდევ რამდენიმე ორცხობილა და ბანანის ნაჭრები და დაასხით დანარჩენი პუდინგი.
- დამოკიდებულია ფორმებზე, შეგიძლიათ გააკეთოთ რამდენიმე ფენა ორცხობილა-ბანანი-პუდინგი.
ბანანის პუდინგი
ბანანის პუდინგი
Comments