ინგრედიენტები:

  • ბარდა – 1 ჭიქა
  • კარტოფილი – 3-4 ცალი.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ხახვი – 1 ც.
  • ბეკონი (ან ნეკნები) – 100 გ
  • მარილი – გემოვნებით
  • კრუტონი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. რადგან ბარდა უკვე დაჭრილია, ღამით მისი გაჟღენთვა აუცილებელი არ არის.
  2. კარგად ჩამოიბანეთ, შეავსეთ წყლით და დატოვეთ ნახევარი საათის განმავლობაში. შემდეგ გადაწურეთ წყალი, ბარდა გადაიტანეთ პანში, შეავსეთ წყლით, დადგით ცეცხლზე.
  3. როდესაც ადუღდება, ამოიღეთ ქაფი. მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში.
  4. ამ დროს გაწმინდეთ და დაჭერით ხახვი, კარტოფილი (კუბებით) და სტაფილო (ზოლებით).
  5. წვრილად დაჭერით ბეკონი. ან მოამზადეთ შებოლილი ნეკნები.
  6. ცხელ ბურღვაში (ზეთის გარეშე), მოაყარეთ ბეკონი (ან ნეკნები), როდესაც ის ცხიმს გაუშვებს, დაამატეთ ხახვი და სტაფილო იქ, გახეხეთ სანამ გახდება ოქროსფერი.
  7. ბარდაში დაამატეთ კარტოფილი, 5 წუთის შემდეგ დაამატეთ შემწვარი.
  8. დაამატეთ მარილი, გაფცქვენით სანელებლებით, დატოვეთ კიდევ რამდენიმე წუთით და გამორთეთ.
Comments