ბარდას წვნიანი
ინგრედიენტები:
- ბარდა – 1 ჭიქა
- კარტოფილი – 3-4 ცალი.
- სტაფილო – 1 ც.
- ხახვი – 1 ც.
- ბეკონი (ან ნეკნები) – 100 გ
- მარილი – გემოვნებით
- კრუტონი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- რადგან ბარდა უკვე დაჭრილია, ღამით მისი გაჟღენთვა აუცილებელი არ არის.
- კარგად ჩამოიბანეთ, შეავსეთ წყლით და დატოვეთ ნახევარი საათის განმავლობაში. შემდეგ გადაწურეთ წყალი, ბარდა გადაიტანეთ პანში, შეავსეთ წყლით, დადგით ცეცხლზე.
- როდესაც ადუღდება, ამოიღეთ ქაფი. მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში.
- ამ დროს გაწმინდეთ და დაჭერით ხახვი, კარტოფილი (კუბებით) და სტაფილო (ზოლებით).
- წვრილად დაჭერით ბეკონი. ან მოამზადეთ შებოლილი ნეკნები.
- ცხელ ბურღვაში (ზეთის გარეშე), მოაყარეთ ბეკონი (ან ნეკნები), როდესაც ის ცხიმს გაუშვებს, დაამატეთ ხახვი და სტაფილო იქ, გახეხეთ სანამ გახდება ოქროსფერი.
- ბარდაში დაამატეთ კარტოფილი, 5 წუთის შემდეგ დაამატეთ შემწვარი.
- დაამატეთ მარილი, გაფცქვენით სანელებლებით, დატოვეთ კიდევ რამდენიმე წუთით და გამორთეთ.
Comments