ბატის და შინდის წვნიანი
ინგრედიენტები:
- ბატი – 1 კგ
- ხახვი – 500 გრ
- ქინძი – 3 ტოტი
- მარილი – გემოვნებით
- ოხრახუში – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ბატის ხორცი ნაჭრებად დაჭერით, ჩასვით თასში, დაასხით 8-10 ჭიქა ცივი წყალი, დააფარეთ და ადუღეთ.
- ამოიღეთ განვითარებული ქაფი კოვზით.
- ბულიონში ხახვი, ქინძი და ოხრახუში ჩაყარეთ, დაჭერით წრეებში.
- 5-10 წუთის შემდეგ, დაამატეთ კარგად გარეცხილი გამხმარი შინდი (უკურკო) და გააგრძელეთ მომზადება, სანამ ხორცი მზად არ იქნება, შემდეგ კი მარილი დაამატეთ.
ბატის და შინდის წვნიანი
Comments