ინგრედიენტები:

  • ბატი – 1 კგ
  • ხახვი – 500 გრ
  • ქინძი – 3 ტოტი
  • მარილი – გემოვნებით
  • ოხრახუში – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ბატის ხორცი ნაჭრებად დაჭერით, ჩასვით თასში, დაასხით 8-10 ჭიქა ცივი წყალი, დააფარეთ და ადუღეთ.
  2. ამოიღეთ განვითარებული ქაფი კოვზით.
  3. ბულიონში ხახვი, ქინძი და ოხრახუში ჩაყარეთ, დაჭერით წრეებში.
  4. 5-10 წუთის შემდეგ, დაამატეთ კარგად გარეცხილი გამხმარი შინდი (უკურკო) და გააგრძელეთ მომზადება, სანამ ხორცი მზად არ იქნება, შემდეგ კი მარილი დაამატეთ.

ბატის და შინდის წვნიანი

 

Comments