ინგრედიენტები:

  • ბლინები – 10-14 ცალი.
  • ნაღები (35-38%) – 350-500 გ
  • შაქრის ფხვნილი – 40-60 გ
  • ფორთოხალი – 3-4 ცალი.
  • ჯემი (გარგარი) – 80-100 გ
  • წყალი – 20-30 მლ

მომზადების წესი:

  1. წინასწარ გამოაცხვეთ ტკბილი ბლინები. ფორთოხლის რბილობი გახეხეთ კანიდან, გახეხეთ ცედრა ერთი ფორთოხლის ნახევრისგან.
  2. სცემეთ კრემი სანამ ფუმფულა გახდება, თანდათანობით დაამატეთ შაქრის ფხვნილი, დაამატეთ ფორთოხლის ცედრა.
  3. დაფარეთ ცალკეული ფორმა საკვები პარგით, დაფარეთ ბოლოში 4 ბლინი, ჩაყარეთ ისინი გადახურვით.
  4. ბლინების კიდეები თავისუფლად უნდა ჩამოკიდოთ ფორმის მხარეებიდან – ისინი შემდგომში დაფარავს ტორტის ზედა ნაწილს.
  5. შემდეგ ბლინებზე წაუსვით კრემის ფენა და მოათავსეთ ფორთოხლის ნაჭრები.
  6. ზემოდან დადეთ კრემზე ორი ბლინით, მათი კიდეები შინაგანად ირეკლება.
  7. შემდეგ კვლავ ნაღები და ფორთოხალი, ასე რომ გაიმეორეთ, სანამ არ დარჩება 4 ბლინი, ისინი თავს უნდა შეიკავონ ტორტის ზედა ფენის დასამშვენებლად. შემდეგ უნდა მოხდეს ფორმის ამოღება.
  8. დეკორაციისთვის, გარგარის ჯემი წყლით აურიეთ და გაათბეთ მიკროტალღოვანში. მოათავსეთ მზა ნამცხვარი თბილ ჯემში ჩასმული ფუნჯით.
  9. დეკორაციისთვის ბლინები ასევე უნდა იყოს დაფქული ჯემით და ნამცხვრის თავზე დალაგებული უნდა იყოს თვალწარმტაცი მოქცევებითა და ნაკეცებით, მათ შორის დაალაგეთ ფორთოხლის ნაჭრები შემთხვევითი წესით.
  10. განათავსეთ მზა ნამცხვარი ნახევარი საათით ან საათით მაცივარში.

ბლინის ტორტი ფორთოხლით

ბლინის ტორტი ფორთოხლით

 

Comments