ბლინის ტორტი ფორთოხლით
ინგრედიენტები:
- ბლინები – 10-14 ცალი.
- ნაღები (35-38%) – 350-500 გ
- შაქრის ფხვნილი – 40-60 გ
- ფორთოხალი – 3-4 ცალი.
- ჯემი (გარგარი) – 80-100 გ
- წყალი – 20-30 მლ
მომზადების წესი:
- წინასწარ გამოაცხვეთ ტკბილი ბლინები. ფორთოხლის რბილობი გახეხეთ კანიდან, გახეხეთ ცედრა ერთი ფორთოხლის ნახევრისგან.
- სცემეთ კრემი სანამ ფუმფულა გახდება, თანდათანობით დაამატეთ შაქრის ფხვნილი, დაამატეთ ფორთოხლის ცედრა.
- დაფარეთ ცალკეული ფორმა საკვები პარგით, დაფარეთ ბოლოში 4 ბლინი, ჩაყარეთ ისინი გადახურვით.
- ბლინების კიდეები თავისუფლად უნდა ჩამოკიდოთ ფორმის მხარეებიდან – ისინი შემდგომში დაფარავს ტორტის ზედა ნაწილს.
- შემდეგ ბლინებზე წაუსვით კრემის ფენა და მოათავსეთ ფორთოხლის ნაჭრები.
- ზემოდან დადეთ კრემზე ორი ბლინით, მათი კიდეები შინაგანად ირეკლება.
- შემდეგ კვლავ ნაღები და ფორთოხალი, ასე რომ გაიმეორეთ, სანამ არ დარჩება 4 ბლინი, ისინი თავს უნდა შეიკავონ ტორტის ზედა ფენის დასამშვენებლად. შემდეგ უნდა მოხდეს ფორმის ამოღება.
- დეკორაციისთვის, გარგარის ჯემი წყლით აურიეთ და გაათბეთ მიკროტალღოვანში. მოათავსეთ მზა ნამცხვარი თბილ ჯემში ჩასმული ფუნჯით.
- დეკორაციისთვის ბლინები ასევე უნდა იყოს დაფქული ჯემით და ნამცხვრის თავზე დალაგებული უნდა იყოს თვალწარმტაცი მოქცევებითა და ნაკეცებით, მათ შორის დაალაგეთ ფორთოხლის ნაჭრები შემთხვევითი წესით.
- განათავსეთ მზა ნამცხვარი ნახევარი საათით ან საათით მაცივარში.
ბლინის ტორტი ფორთოხლით
ბლინის ტორტი ფორთოხლით
Comments