ბლინი ხორცით
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 250 გ
- მცენარეული ზეთი – 85 მლ
- ხბო – 800 გ
- დაფნის ფოთოლი – 1 ც.
- კვერცხი – 3 ცალი.
- რძე – 500 მლ
- ხახვი – 2 ც.
- მარილი – 1.5 ჩ.ჭ.
- წიწაკის ბარდა – 7 ცალი.
მომზადების წესი:
- შევსების შესაქმნელად, პირველ რიგში მოხარშეთ ხბოს რბილობის ნაჭერი.
- გემოვნებით დაამატეთ სანელებლები: შავი პილპილი, ბარდა, დაფნის ფოთოლი.
- არ გადაასხოთ ბულიონი, ის გამოგადგებათ.
- მოხარშული ხორცი გადაიტანეთ ხორცის საფქვრით ან გახეხეთ ბლენდერში, გახეხეთ ხახვი მცენარეულ ზეთში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და გახეხეთ ხორცთან ერთად.
- ბულიონი დაამატეთ ფარშში ისე, რომ არ იყოს მშრალი.
- ბულიონის დაახლოებით ნახევარი ჭიქა დაგჭირდებათ.
- ბლინის ცომისთვის შეურიეთ რძე, ფქვილი, კვერცხი, მარილი და მცენარეული ზეთი.
- აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.
- ცომი უნდა იყოს საკმაოდ თხევადი.
- მცენარეულ ზეთს პირდაპირ ცომში დაუმატეთ და მომზადების დროს არ დაამატოთ.
- გამოაწვეთ ბლინები ერთ მხარეს, დადეთ ისინი ისე, რომ შემწვარი მხარე ზემოთ იყოს.
- თითოეული ბლინისთვის დაგირდებათ შევსების სავსე სუფრის კოვზი და კონვერტები გააკეთეთ.
- გამოაცხვეთ ბლინები ტაფაში.
ბლინი ხორცით
ბლინი ხორცით
Comments