ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 250 გ
  • მცენარეული ზეთი – 85 მლ
  • ხბო – 800 გ
  • დაფნის ფოთოლი – 1 ც.
  • კვერცხი – 3 ცალი.
  • რძე – 500 მლ
  • ხახვი – 2 ც.
  • მარილი – 1.5 ჩ.ჭ.
  • წიწაკის ბარდა – 7 ცალი.

მომზადების წესი:

  1. შევსების შესაქმნელად, პირველ რიგში მოხარშეთ ხბოს რბილობის ნაჭერი.
  2. გემოვნებით დაამატეთ სანელებლები: შავი პილპილი, ბარდა, დაფნის ფოთოლი.
  3. არ გადაასხოთ ბულიონი, ის გამოგადგებათ.
  4. მოხარშული ხორცი გადაიტანეთ ხორცის საფქვრით ან გახეხეთ ბლენდერში, გახეხეთ ხახვი მცენარეულ ზეთში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და გახეხეთ ხორცთან ერთად.
  5. ბულიონი დაამატეთ ფარშში ისე, რომ არ იყოს მშრალი.
  6. ბულიონის დაახლოებით ნახევარი ჭიქა დაგჭირდებათ.
  7. ბლინის ცომისთვის შეურიეთ რძე, ფქვილი, კვერცხი, მარილი და მცენარეული ზეთი.
  8. აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.
  9. ცომი უნდა იყოს საკმაოდ თხევადი.
  10. მცენარეულ ზეთს პირდაპირ ცომში დაუმატეთ და მომზადების დროს არ დაამატოთ.
  11. გამოაწვეთ ბლინები ერთ მხარეს, დადეთ ისინი ისე, რომ შემწვარი მხარე ზემოთ იყოს.
  12. თითოეული ბლინისთვის დაგირდებათ შევსების სავსე სუფრის კოვზი და კონვერტები გააკეთეთ.
  13. გამოაცხვეთ ბლინები ტაფაში.

ბლინი ხორცით

ბლინი ხორცით

 

Comments