ბოსტნეულის პელმენი
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 900 გ
- კვერცხი – 10 ცალი.
- წყალი – 1 ჭიქა
- ხახვი – 300 გ
- ლობიო – 300 გ
- კარაქი – 10 ს.კ.
- სანელებლები გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ფქვილისგან, 1 კვერცხისგან და წყლისგან გააცალეთ ცომი. გააფართოვეთ იგი ბურთში და დატოვეთ 30 წუთი.
- შევსებისთვის დაჭერით მწვანე ხახვი. მსუბუქად შეწვით ზეთში. მდუღარე კვერცხები მოხარშეთ და წვრილად დაჭერით.
- დაჭრილი კვერცხი აურიეთ ხახვს, მარილს და წიწაკას გემოვნებით და კარგად აურიეთ.
- ცალკე, მოხარშეთ ლობიო მომზადებამდე, შემდეგ გაანადგურეთ მათ კუჭის ფენით, სანამ ერთგვაროვანი მასა ჩამოყალიბდება.
- გააცალეთ ცომი დიდ თხელ ნაჭერში და დაჭერით პატარა კვადრატებად ან წრეებად.
- თითოეული კვადრატის შუაგულში ჩადეთ შევსება და გააკეთეთ ცომი კონვერტის სახით, დააბრმავეთ მისი კიდეები.
- ჩადეთ პელმენი მდუღარე მარილიან წყალში და მოხარშეთ, სანამ ზედაპირზე არ აღმოჩნდებიან.
ბოსტნეულის პელმენი
ბოსტნეულის პელმენი
Comments