ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 900 გ
  • კვერცხი – 10 ცალი.
  • წყალი – 1 ჭიქა
  • ხახვი – 300 გ
  • ლობიო – 300 გ
  • კარაქი – 10 ს.კ.
  • სანელებლები გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ფქვილისგან, 1 კვერცხისგან და წყლისგან გააცალეთ ცომი. გააფართოვეთ იგი ბურთში და დატოვეთ 30 წუთი.
  2. შევსებისთვის დაჭერით მწვანე ხახვი. მსუბუქად შეწვით ზეთში. მდუღარე კვერცხები მოხარშეთ და წვრილად დაჭერით.
  3. დაჭრილი კვერცხი აურიეთ ხახვს, მარილს და წიწაკას გემოვნებით და კარგად აურიეთ.
  4. ცალკე, მოხარშეთ ლობიო მომზადებამდე, შემდეგ გაანადგურეთ მათ კუჭის ფენით, სანამ ერთგვაროვანი მასა ჩამოყალიბდება.
  5. გააცალეთ ცომი დიდ თხელ ნაჭერში და დაჭერით პატარა კვადრატებად ან წრეებად.
  6. თითოეული კვადრატის შუაგულში ჩადეთ შევსება და გააკეთეთ ცომი კონვერტის სახით, დააბრმავეთ მისი კიდეები.
  7. ჩადეთ პელმენი მდუღარე მარილიან წყალში და მოხარშეთ, სანამ ზედაპირზე არ აღმოჩნდებიან.

ბოსტნეულის პელმენი

ბოსტნეულის პელმენი

 

Comments