ბოსტნეულის რულეტები ფრანგულად
ინგრედიენტები:
- ბადრიჯანი – 300 გ
- ცუკინი – 400 გ
- ზარის წიწაკა – 100 გ
- ნიორი – 1 კბილი
- ზეითუნის ზეთი – 5 ს.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ და გააშრეთ ბადრიჯანი და ცუკინი.
- ბადრიჯნები დავჭრათ გრძლად თხელ ნაჭრებად, ჩადეთ თასში, ყველა მხრიდან კარგად მოვაყაროთ მარილი და 20 წუთი დავტოვოთ.
- დაჭერით ცუკინი გრძივ ნაჭრებად. ტკბილი წიწაკა გაჭეროთ ნახევარში, ამოიღეთ თესლი. გარეცხეთ, გააშრეთ და დაჭერით თხელი ზოლებით.
- გახეხეთ და დაჭერით ნიორი. აურიეთ სანელებლებით და ზეითუნის ზეთით. მოაყარეთ მარილი და წიწაკა კარგად.
- გარეცხეთ ბადრიჯნის ნაჭრები ცივი წყლის ნაკადის ქვეშ, გაასუფთავეთ ხელსახოცით და წაუსვით მარინადი.
- თითოეულ ბადრიჯანას ნაჭერზე დადეთ 2 ნაჭერი ცუკინი. დაფარეთ ტკბილი წიწაკის ზოლებით და გააკეთეთ რულეტები.
- დაამაგრეთ კბილის ჯაგრისით და გაწურეთ ყველა მხრიდან ცხელ გრილზე 10 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
ბოსტნეულის რულეტები ფრანგულად
ბოსტნეულის რულეტები ფრანგულად
Comments