ინგრედიენტები:

  • ბადრიჯანი – 300 გ
  • ცუკინი – 400 გ
  • ზარის წიწაკა – 100 გ
  • ნიორი – 1 კბილი
  • ზეითუნის ზეთი – 5 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ და გააშრეთ ბადრიჯანი და ცუკინი.
  2. ბადრიჯნები დავჭრათ გრძლად თხელ ნაჭრებად, ჩადეთ თასში, ყველა მხრიდან კარგად მოვაყაროთ მარილი და 20 წუთი დავტოვოთ.
  3. დაჭერით ცუკინი გრძივ ნაჭრებად. ტკბილი წიწაკა გაჭეროთ ნახევარში, ამოიღეთ თესლი. გარეცხეთ, გააშრეთ და დაჭერით თხელი ზოლებით.
  4. გახეხეთ და დაჭერით ნიორი. აურიეთ სანელებლებით და ზეითუნის ზეთით. მოაყარეთ მარილი და წიწაკა კარგად.
  5. გარეცხეთ ბადრიჯნის ნაჭრები ცივი წყლის ნაკადის ქვეშ, გაასუფთავეთ ხელსახოცით და წაუსვით მარინადი.
  6. თითოეულ ბადრიჯანას ნაჭერზე დადეთ 2 ნაჭერი ცუკინი. დაფარეთ ტკბილი წიწაკის ზოლებით და გააკეთეთ რულეტები.
  7. დაამაგრეთ კბილის ჯაგრისით და გაწურეთ ყველა მხრიდან ცხელ გრილზე 10 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.

ბოსტნეულის რულეტები ფრანგულად

ბოსტნეულის რულეტები ფრანგულად

 

Comments