ბოსტნეულის ტოლმა
ინგრედიენტები:
- კომბოსტო – 800 გ
- სტაფილო – 200 გ
- ბოლოკი – 80 გრ
- ხახვი – 100 გ
- კვერცხი – 1 ც.
- ბრინჯი – 40 გრ
- კარაქი – 60 გ
- სოუსი (არაჟანი და პომიდორი) – 200 გრ
- ფქვილი – გასაშრობად
- მარილი – გემოვნებით
- კამა – თაიგული
მომზადების წესი:
- კანი გაერით და ჩამოიბანეთ თეთრი კომბოსტო, გაჭერით სახამებელი, დაასხით მდუღარე წყალში და მოხარშეთ 15-20 წუთის განმავლობაში.
- ამოიღეთ მოხარშული კომბოსტო, სანამ წყალი ნახევრად არ მოხდება და, წყლის ამოწურვის შემდეგ, დაშალეთ იგი ფოთლებში, რომლებით ოდნავ ცემეთ.
- მზა კომბოსტოს ფოთლებზე მოაყარეთ შემწვარი ბოსტნეულისგან გაკეთებული შევსება, წვრილად დაჭრილი ციცაბო კვერცხი, მოხარშული ბრინჯი და გადააფარეთ რულონებად.
- გამომცხვარი კომბოსტოს ფქვილი ავთქვიფოთ ფქვილში, მოვაყაროთ საცხობ ფირფიტაში ან პანში, დავასხათ არაჟანი-ტომატის და ხახვის სოუსით, გამოვაცხოთ შემწვარ სალონში, სანამ კომბოსტო მზად იქნება.
ბოსტნეულის ტოლმა
ბოსტნეულის ტოლმა
Comments