ინგრედიენტები:

  • კომბოსტო – 800 გ
  • სტაფილო – 200 გ
  • ბოლოკი – 80 გრ
  • ხახვი – 100 გ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • ბრინჯი – 40 გრ
  • კარაქი – 60 გ
  • სოუსი (არაჟანი და პომიდორი) – 200 გრ
  • ფქვილი – გასაშრობად
  • მარილი – გემოვნებით
  • კამა – თაიგული

მომზადების წესი:

  1. კანი გაერით და ჩამოიბანეთ თეთრი კომბოსტო, გაჭერით სახამებელი, დაასხით მდუღარე წყალში და მოხარშეთ 15-20 წუთის განმავლობაში.
  2. ამოიღეთ მოხარშული კომბოსტო, სანამ წყალი ნახევრად არ მოხდება და, წყლის ამოწურვის შემდეგ, დაშალეთ იგი ფოთლებში, რომლებით ოდნავ ცემეთ.
  3. მზა კომბოსტოს ფოთლებზე მოაყარეთ შემწვარი ბოსტნეულისგან გაკეთებული შევსება, წვრილად დაჭრილი ციცაბო კვერცხი, მოხარშული ბრინჯი და გადააფარეთ რულონებად.
  4. გამომცხვარი კომბოსტოს ფქვილი ავთქვიფოთ ფქვილში, მოვაყაროთ საცხობ ფირფიტაში ან პანში, დავასხათ არაჟანი-ტომატის და ხახვის სოუსით, გამოვაცხოთ შემწვარ სალონში, სანამ კომბოსტო მზად იქნება.

ბოსტნეულის ტოლმა

ბოსტნეულის ტოლმა

 

Comments