ბოსტნეულის ფლოვი
ინგრედიენტები:
- ბასმატის ბრინჯი – 1/2 ჭიქა
- ხახვი – 1 ც.
- პომიდორი – 1 ც.
- მწვანე ბარდა – 1/4 ჭიქა
- დაფნის ფოთოლი – 1/2 ც.
- დაჭრილი მწვანე ლობიო – 2 ს.კ.
- სტაფილო (დაჭრილი) – 1/4 ჭიქა
- დარიჩინის ნაჭერი – 1 ც.
- მიხაკი – 2 ცალი.
- გარამის მასალა – 1/8 ჩ.კ.
- წითელი ჩილის წიწაკა (ფხვნილი) – 1/2 ჩ.კ.
- მიწისქვეშა კურკუმა – 1/4 ჩ.კ.
- ქინძის ფოთლები – 2 ს.კ.
- მდნარი ქარაქი – 1 ჩ.კ.
- წყალი – 1 ჭიქა
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ჩამოიბანეთ ბრინჯი და გაჟღენთეთ ცივ წყალში 15-20 წუთის განმავლობაში.
- კოვზში გააცხელეთ ზეთის 2 კოვზი და 1 ჩაის კოვზი მდნარი ქარაქის.
- დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, დარიჩინი, მიხაკი და შეწვით 30 წამის განმავლობაში.
- შემდეგ დაამატეთ ხახვი და შეწვით, სანამ არ გახდება ღია ყავისფერი, დაახლოებით 2 წუთი.
- დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი, მწვანე ბარდა, ლობიო და სტაფილო.
- აურიეთ და შეწვით 2 წუთი.
- გაწურეთ ბრინჯი, დაამატეთ ბოსტნეულში და დაუმატეთ ინდოეთის სანელებლები გარამ მასალა, კურკუმა, წითელი ჩილი და მარილი. აურიეთ და შეწვით დაახლოებით 2 წუთი.
- დაასხით 1 ჭიქა წყალი, დაფარეთ და მოხარშეთ, სანამ ბრინჯი არ მომზადდება.
- გავაჩეროთ 10 წუთი, შემდეგ ჩავასხათ ბრინჯი ჩანგლით.
ბოსტნეულის ფლოვი
ბოსტნეულის ფლოვი
Comments