ინგრედიენტები:

  • ბასმატის ბრინჯი – 1/2 ჭიქა
  • ხახვი – 1 ც.
  • პომიდორი – 1 ც.
  • მწვანე ბარდა – 1/4 ჭიქა
  • დაფნის ფოთოლი – 1/2 ც.
  • დაჭრილი მწვანე ლობიო – 2 ს.კ.
  • სტაფილო (დაჭრილი) – 1/4 ჭიქა
  • დარიჩინის ნაჭერი – 1 ც.
  • მიხაკი – 2 ცალი.
  • გარამის მასალა – 1/8 ჩ.კ.
  • წითელი ჩილის წიწაკა (ფხვნილი) – 1/2 ჩ.კ.
  • მიწისქვეშა კურკუმა – 1/4 ჩ.კ.
  • ქინძის ფოთლები – 2 ს.კ.
  • მდნარი ქარაქი – 1 ჩ.კ.
  • წყალი – 1 ჭიქა
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ჩამოიბანეთ ბრინჯი და გაჟღენთეთ ცივ წყალში 15-20 წუთის განმავლობაში.
  2. კოვზში გააცხელეთ ზეთის 2 კოვზი და 1 ჩაის კოვზი მდნარი ქარაქის.
  3. დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, დარიჩინი, მიხაკი და შეწვით 30 წამის განმავლობაში.
  4. შემდეგ დაამატეთ ხახვი და შეწვით, სანამ არ გახდება ღია ყავისფერი, დაახლოებით 2 წუთი.
  5. დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი, მწვანე ბარდა, ლობიო და სტაფილო.
  6. აურიეთ და შეწვით 2 წუთი.
  7. გაწურეთ ბრინჯი, დაამატეთ ბოსტნეულში და დაუმატეთ ინდოეთის სანელებლები გარამ მასალა, კურკუმა, წითელი ჩილი და მარილი. აურიეთ და შეწვით დაახლოებით 2 წუთი.
  8. დაასხით 1 ჭიქა წყალი, დაფარეთ და მოხარშეთ, სანამ ბრინჯი არ მომზადდება.
  9. გავაჩეროთ 10 წუთი, შემდეგ ჩავასხათ ბრინჯი ჩანგლით.

ბოსტნეულის ფლოვი

ბოსტნეულის ფლოვი

 

 

Comments