ბრინჯის პუდინგი
ინგრედიენტები:
- ბრინჯი – 180 გრ
- რძე – 0,5 ლ
- კარაქი – 50 გრ
- ვანილის შაქარი – 80 გრ
- ვაშლი – 4 ცალი.
- კვერცხი – 5 ცალი.
- შაქარი – 50 გრ
- ლიმნის წვენი
- მარილი
- შაქრის ფხვნილი
მომზადების წესი:
- მოხარშეთ ბრინჯი 0,5 ლ წყალში, ისე რომ აღარ დარჩეს ნაკლი. დაამატეთ რძე, მდნარი კარაქი, მარილი, ლიმონის წვენი.
- გააცივეთ.
- კვერცხებიდან გამოყავით თეთრები.
- ჩაასხით კვერცხის გულებში შაქარის ნახევარი და დაამატეთ ბრინჯის მასა.
- აურიეთ ყველაფერი და სცემეთ თეთრები, დაამატეთ ბრინჯი.
- გარეცხეთ ვაშლი, ამოიღეთ ბირთვი, დაჭერით კვადრატებად ან ნაჭრებად.
- შეზეთეთ ფორმა მცენარეული ზეთით და მოაყარეთ სემოლინით ისე, რომ პუდინგი არ დაიწვას.
- განათავსეთ ვაშლი, ბრინჯი მათზე, ზემოდან – კვლავ გაუკეთეთ ვაშლი და გაანაწილეთ შაქარი ან შაქრის ფხვნილი დარიჩინით.
- წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და მასში მოათავსეთ პუდინგი.
ბრინჯის პუდინგი
ბრინჯის პუდინგი
https://www.facebook.com/ixiletcom1
Comments