ინგრედიენტები:

  • ბრინჯი – 180 გრ
  • რძე – 0,5 ლ
  • კარაქი – 50 გრ
  • ვანილის შაქარი – 80 გრ
  • ვაშლი – 4 ცალი.
  • კვერცხი – 5 ცალი.
  • შაქარი – 50 გრ
  • ლიმნის წვენი
  • მარილი
  • შაქრის ფხვნილი

მომზადების წესი:

  1. მოხარშეთ ბრინჯი 0,5 ლ წყალში, ისე რომ აღარ დარჩეს ნაკლი. დაამატეთ რძე, მდნარი კარაქი, მარილი, ლიმონის წვენი.
  2. გააცივეთ.
  3. კვერცხებიდან გამოყავით თეთრები.
  4. ჩაასხით კვერცხის გულებში შაქარის ნახევარი და დაამატეთ ბრინჯის მასა.
  5. აურიეთ ყველაფერი და სცემეთ თეთრები, დაამატეთ ბრინჯი.
  6. გარეცხეთ ვაშლი, ამოიღეთ ბირთვი, დაჭერით კვადრატებად ან ნაჭრებად.
  7. შეზეთეთ ფორმა მცენარეული ზეთით და მოაყარეთ სემოლინით ისე, რომ პუდინგი არ დაიწვას.
  8. განათავსეთ ვაშლი, ბრინჯი მათზე, ზემოდან – კვლავ გაუკეთეთ ვაშლი და გაანაწილეთ შაქარი ან შაქრის ფხვნილი დარიჩინით.
  9. წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და მასში მოათავსეთ პუდინგი.

 

ბრინჯის პუდინგი

ბრინჯის პუდინგი

https://ojaxi.ge/  

https://www.facebook.com/ixiletcom1

Comments