ინგრედიენტები:

  • ბრინჯი – 1 ჭიქა
  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • ხახვი – 5 ცალი.
  • კარაქი – 3 ს.კ.
  • წყალი – 1.25 ჭიქა
  • სოიოს სოუსი – 2 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. ბრინჯი კარგად ჩამოიბანეთ, მინიმუმ სამჯერ, სანამ წყალი მეტ-ნაკლებად გამჭვირვალე გახდება. შეავსეთ წყლით. და, სახურავის დახურვის გარეშე, დადგით დიდ ცეცხლზე.
  2. მხოლოდ მაშინ, როდესაც ბრინჯი ადუღდება, მჭიდროდ დახურეთ სახურავით და შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე.
  3. ზუსტად 15 წუთის შემდეგ, გამორთეთ ცეცხლი, მაგრამ არ გახსნათ სახურავი კიდევ 10 წუთის განმავლობაში. ბრინჯი მზად არის.
  4. ამ დროს, სანამ ბრინჯი მოხარშხდება, დაჭერით ხახვი და შეწვით კარაქში.
  5. როდესაც ხახვი ოდნავ შემწვარია, დაამატეთ კვერცხები. სცემეთ კვერცხი ხახვით, რის შედეგადაც პატარა შემწვარი ნაჭრები გამოვა.
  6. ამ დროის განმავლობაში, ბრინჯი მზად იქნება, და გადაწურულ კვერცხში ვასხამთ მას. ზემოდან დაამატეთ სოიოს სოუსი.
  7. კიდევ ერთხელ, აურიეთ ყველაფერი კარგად.

ბრინჯი იაპონურად

ბრინჯი იაპონურად

 

Comments